x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Securitatea nationala - Solutie liberala

Securitatea nationala - Solutie liberala

de Carmen Vintila    |    16 Feb 2007   •   00:00

Liberalii au depus ieri la Camera Deputatilor pachetul de legi privind securitatea nationala. Anuntul a fost facut de secretarul general al Guvernului, Radu Stroe, care a precizat ca PNL a recurs la aceasta solutie pentru ca pachetul aprobat de Guvern nu a primit nici pana astazi avizul CSAT.

Liberalii au depus ieri la Camera Deputatilor pachetul de legi privind securitatea nationala. Anuntul a fost facut de secretarul general al Guvernului, Radu Stroe (foto), care a precizat ca PNL a recurs la aceasta solutie pentru ca pachetul aprobat de Guvern nu a primit nici pana astazi avizul CSAT.

Pachetul initiat de PNL cuprinde sase legi distincte: legea securitatii nationale, legea informatiilor si contrainformatiilor, statutul ofiterului de informatii, legea privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale pentru Interceptare, legea de organizare si functionare a SRI si legea de organizare si functionare SIE. Potrivit initiatorilor, scopul acestor legi este ca serviciile "sa nu mai primeasca comenzi politice". Astfel, potrivit noilor prevederi, controlul serviciilor va fi asigurat de o singura comisie parlamentara, iar STS si SPP vor deveni directii in cadrul MAI. Serviciile nu vor mai putea derula operatiuni economico-financiare pentru ca vor primi toti banii de la buget. De asemenea, interceptarile si inregistrarile se vor face prin intermediul Autoritatii de Interceptare cu mandat de la judecator, iar ofiterii acoperiti nu vor mai avea acces in partidele politice, in Parlament, Guvern sau mass-media.

×
Subiecte în articol: politic