x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Şeitan şi Vlădescu, oile negre ale lui Boc

Şeitan şi Vlădescu, oile negre ale lui Boc

de Adriana Duţulescu    |    03 Mar 2010   •   00:00
Şeitan şi Vlădescu, oile negre ale lui Boc
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Guvernul Boc are probleme de imagine, şi din această cauză şeful statului evită să se afişeze în public. Liderii PD-L acuză "comunicarea proastă".

Unul dintre motivele pentru care preşedintele Traian Băsescu nu a avut în ultima perioadă apariţii publice este imaginea proastă a Gu­vernului Boc, cu care nu vrea să fie asociat, au de­cla­rat pentru Jurnalul Naţional surse din conducerea PD-L. Bâlbele miniştrilor Şeitan şi Vlădescu, care s-au răsfrânt negativ asupra imaginii guvernării şi a partidului, au provocat de altfel în ultimele săptă­mâni nenumărate certuri şi nemulţumiri şi în interiorul PD-L. La nivel public însă este reclamată proasta co­municare publică. Gheorghe Flutur a declarat du­mi­ni­că seară la un post de televiziune că "există o pro­blemă de comunicare la nivelul Guvernului" şi că în Biroul de Conducere al PD-L s-a luat în discuţie acest subiect. Deputatul Raluca Turcan a reclamat şi ea problemele create de cei doi miniştri, scriind pe blogul personal că lansarea ideilor privind impozi­tarea pensiilor şi eliminarea unor alocaţii aduc pre­judicii majore imaginii partidului.  "În loc să comunicăm cu toate forţele măsurile noastre pozitive, suntem ocupaţi să reparăm ceea ce s-a spus prost sau s-a înţeles greşit. Dacă nu ne schimbăm rapid şi ra­dical comunicarea, vom ajunge să fim definiţi de adversari, iar lumea va începe să creadă că PD-L = partidul tăierilor de pensii, salarii şi alocaţii. Iar în timp ce noi vorbim despre mere şi pere pentru noua siglă pentru partid, alegătorii încep să creadă că cel mai bine ni s-ar potrivi «foarfecele»", susţine Raluca
Turcan.


ADIE O REMANIERE MICĂ
Surse guvernamentale susţin că ministrul Muncii, Mihai Şeitan, aşteaptă să fie sacrificat pe altarul imaginii partidului, deşi până acum premierul Boc nu a exprimat în interiorul Guvernului sau al PD-L vreo intenţie clară de remaniere. Sursele citate sus­ţin că totuşi Şeitan nu va pleca din minister, urmând să fie trecut pe altă funcţie, cel mai probabil la Casa Naţională de Asigurări, pentru că "este un bun profesionist". În ceea ce-l priveşte pe Sebastian Vlădescu, acesta este "protejat" în faţa nemulţumirilor pede­liş­tilor de calitatea sa de "independent" politic. Nu nu­mai miniştrii Muncii şi Finanţelor au provocat iri­ta­rea colegilor din PD-L, ci şi Elena Udrea şi Radu Ber­ceanu, care în urmă cu două săptămâni au făcut su­biectul unui scandal în şedinţa Biroului Politic al partidului. În şedinţa din 15 februarie, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu, i-a re­proşat lui Radu Berceanu starea proastă a drumu­rilor, argumentând că partidul va pierde încrederea electoratului din cauza lipsei investiţiilor în infras­truc­tu­ră. Florin Popescu i-a cerut lui Berceanu explicaţii pentru stadiul inves­ti­ţiilor în infrastructură, dar răspunsul acestuia a fost sec: "Nu sunt ba­ni". "Cu ce bani să facem drumuri? Crezi că nu vreau eu să le fac? I-am cheltuit pe toţi pe deszăpe­ziri", s-a apărat  ministrul Transporturilor. Şi Elena Udrea a fost acu­zată că dăunează grav imaginii partidului prin lipsa de promovare a proiectelor legate de Mi­nis­terul Dezvoltării, în special cele referitoare la construcţia de locuinţe pentru tineri în zonele ru­rale.

×
Subiecte în articol: politic