x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Senat - Iliescu ramane lider de grup

Senat - Iliescu ramane lider de grup

de Lavinia Dimancea    |    01 Sep 2005   •   00:00
Senat - Iliescu ramane lider de grup

Ion Iliescu ramane sef al grupului PSD din Senat si pregateste, impreuna cu Petre Roman, lansarea Polului Social. Fostul sef al statului a facut aceste anunturi ieri, la Libraria Mihail Sadoveanu, unde si-a lansat cartea "Viata politica intre violenta si dialog".
Evenimentul a adunat zeci de simpatizanti, membri PSD si chiar lideri ai partidului, intre care si presedintele Mircea Geoana, desi intr-o vizita pasagera cat sa ia autograf, care au umplut pana la refuz sala. Iliescu a povestit, avandu-l de-a dreapta pe Petre Roman, ca aceasta carte se refera la experienta politica a anului 1990 si a reeditat-o intr-un moment in care actuala putere manifesta "intoleranta" fata de opozitie si nu accepta "reguli ale jocului democratic". Evenimentul editorial a fost insotit insa si de declaratii politice.

RENUNTARE. Dupa ce amenintase ca ar putea renunta din aceasta toamna la functia de lider al grupului senatorial, Iliescu s-a razgandit si a declarat ca nu crede ca va mai demisiona. "Starea de spirit din grup este impotriva acestui lucru", a spus Iliescu. Pe de alta parte, senatorul si-a facut cunoscute intentiile privind formarea Polului Social, impreuna cu Petre Roman. "Este vorba de mai mult decat o constructie de partid. Vrem sa cream un cadru poate si institutional, dar mai ales o tribuna publica in care sa se afirme public curentul de stanga, de centru stanga, stanga democratica", a explicat Iliescu, spunand ca acest proiect nu reprezinta o concurenta la PSD. Roman a anuntat ca Polul va fi lansat pana la sfarsitul lunii septembrie, iar Mircea Geoana a declarat ca acest pol nu se poate realiza decat in jurul PSD. El a precizat ca este vorba, in prima etapa, de un proiect civic, iar daca va evolua catre un proiect politic, PSD va analiza la timpul respectiv acest lucru.

×
Subiecte în articol: politic iliescu