x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Senat - Referendum cu obstacole

Senat - Referendum cu obstacole

de Lavinia Dimancea    |    27 Iul 2005   •   00:00

Referendumul nu poate fi organizat in acelasi timp cu alegerile locale, parlamentare sau prezidentiale si in perioada campaniilor electorale, au decis ieri senatorii din Comisia Juridica, la dezbaterea proiectului de lege privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului pentru modificarea Legii nr.3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului.

Juristii PSD au reusit astfel sa isi impuna amendamentul pe care il propusera inca de saptamana trecuta, sustinand ca organizarea simultana a alegerilor si referendumului ar insemna implicarea presedintelui tarii, cel care initiaza consultarea populara, in campania electorala. Amendamentul a primit la final si votul reprezentantilor Puterii. Ei au votat alaturi de PSD raportul de admitere al proiectului, care a trecut cu 8 voturi pentru si o abtinere.
Raportul adoptat de Comisia Juridica a iesit astfel intr-o cu totul alta forma decat cea propusa de Executiv. Acesta cuprinde amendamentele PSD, iar cele doua modificari ale Guvernului referitoare la domeniile de organizare a referendumului - adoptarea unor masuri privind reforma si strategia de dezvoltare economica a tarii, respectiv reforma justitiei si combaterea coruptiei - au disparut complet. Senatorii au stabilit ca presedintele tarii este cel care decide care sunt problemele de interes national pentru organizarea referendumului, precum si data desfasurarii acestuia.

×
Subiecte în articol: politic