x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Senatorul Duta, suspendat din functie

Senatorul Duta, suspendat din functie

23 Apr 2004   •   00:00

PSD a decis sa-l suspende pe senatorul Vasile Duta din functia de vicepresedinte al Organizatiei judetene Bihor a partidului de guvernamant, pana ce Parchetul National Anticoruptie va finaliza cercetarile privind savarsirea infractiunii de trafic de influenta, de care acesta este acuzat. Anuntul a fost facut ieri de vicepresedintele PSD, Miron Mitrea.

RETRAGERE. In ceea ce priveste lista de candidati de la Bihor, Mitrea a adaugat ca partidul sau a decis sa retraga candidatura lui Ion Blajan la Consiliul Municipal Oradea, deoarece acesta a fost condamnat pentru pedofilie. „La Baia Mare a scapat o candidatura nedorita. Cand lucrezi cu 40.000 de candidati pot aparea si astfel de situatii. Am discutat cu presedintele Adrian Nastase si l-am scos de pe lista", a spus Mitrea.

In legatura cu deputatul Mihai Bar, vicepresedintele PSD a precizat ca acesta a fost reprimit in partid, la propunerea Organizatiei judetene Bihor, pentru ca timp de trei ani dupa excluderea sa din PSD a dovedit un comportament exemplar, el ramanand in grupul parlamentar din Camera Deputatilor. Cat priveste candidatura sa la Primaria Oradea, Mitrea a spus ca la nivelul conducerii centrale s-a luat decizia sustinerii sale, pentru ca „noi l-am vazut cel mai determinat in lupta cu actualul primar al orasului".

CANDIDATI. Desi Delegatia Permanenta va aproba lista cu candidaturi de la Vrancea abia saptamana viitoare, Miron Mitrea s-a declarat convins ca actualul presedinte al Consiliului Judetean, Marian Oprisan, va candida pentru un nou mandat. La fel se va intampla si cu omologul sau de la Suceava, Gavril Marza.

Silviu Sergiu

×
Subiecte în articol: politic