x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Senatul a adoptat un proiect privind înfiinţarea Fundaţiei "Proiect Ferentari"

Senatul a adoptat un proiect privind înfiinţarea Fundaţiei "Proiect Ferentari"

17 Iun 2013   •   19:40
Senatul a adoptat un proiect privind înfiinţarea Fundaţiei "Proiect Ferentari"
Sursa foto: Alexandra Pandrea/Intact Images

Senatorii au adoptat luni un proiect legislativ privind înfiinţarea Fundaţiei "Proiect Ferentari" a Secretariatului General al Guvernului, persoană juridică română, apolitică, fără scop patrimonial, de utilitate publică, care va avea ca scop derularea unor proiecte, programe şi activităţi ce vizează incluziunea socială adresată comunităţilor de romi din România, informează agerpres.ro.

Fundaţia va avea ca obiect îmbunătăţirea permanentă a condiţiilor de viaţă a cetăţenilor români de etnie romă în comunităţile în care aceştia trăiesc, identificarea şi administrarea finanţării cu celeritate şi transparenţă a obiectivelor de investiţii în comunităţile de romi, indiferent dacă acestea se află în mediul urban sau rural.

Totodată, fundaţia facilitează dialogul cu implementatorii selectaţi în cadrul Contractelor cadru şi acolo unde va fi posibil va deveni implementatorul schemelor de grant din Programul de Cooperare Româno-Eleveţian şi din finanţarea acordată României prin EEA Grants în cadrul subprogramului "Promovarea participării şi a incluziunii sociale a romilor".

Fundaţia, care va implementa activităţi investiţionale în zona Ferentari/Rahova şi zonele ulterior identificate ca posibile beneficiare din ţară, va avea sediul în Bucureşti.

De asemenea, fundaţia va oferi asistenţă tehnică Agenţiei Naţionale pentru Romi şi organizaţiilor neguvernamentale rome atunci când este solicitată.

Caracterul proiectului este de lege ordinară, iniţiatorul fiind Guvernul României, iar Senatul este prima Cameră sesizată.  

×