x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Senatul şi-a aprobat bugetul pe 2013. Vezi ce sume cuprinde acesta şi câte maşini vor cumpăra aleşii

Senatul şi-a aprobat bugetul pe 2013. Vezi ce sume cuprinde acesta şi câte maşini vor cumpăra aleşii

29 Oct 2012   •   22:13
Senatul şi-a aprobat bugetul pe 2013. Vezi ce sume cuprinde acesta şi câte maşini vor cumpăra aleşii

Senatul şi-a adoptat propriul proiect de buget pentru 2013, care prevede cheltuieli de peste 107 milioane lei, precum şi achiziţionarea a peste 150 de maşini pentru parlamentari şi  aparatul de lucru al acestei Camere.

Plenul Senatului a votat, cu 62 de voturi "pentru", 2 abţineri şi 2 voturi "împotrivă", proiectul propus de cei patru chestori ai acestei Camere legislative.

Potrivit prezentării făcute de senatorul PSD Alexandru Cordoş, chestor al Senatului, proiectul a fost realizat în urma analizei cheltuielilor preliminare şi a propunerilor înaintate de direcţiile de specialitate din cadrul instituţiei.

Proiectul de buget al Senatului pentru anul 2013 va fi finanţat din resurse de la bugetul de stat la nivelul sumei de 107.388 mii lei, din care cheltuieli curente 96.377 mii lei, cheltuieli de capital 11.011 mii lei.

Cordoş a menţionat că proiectul de buget pentru anul 2013 a fost fundamentat cu "sume alocate pentru activităţi finanţate integral din venituri proprii care se cuprind la venituri, sume de 370 mii lei şi la cheltuieli suma de 450 mii lei faţă de cele prezentate".

În proiectul de buget se propune, printre altele, ca de la bugetul de stat să fie alocaţi bani pentru achiziţia unui număr de 140 de maşini pentru senatori şi alte 23 pentru aparatul de lucru al Senatului.

Chestionat despre aceste viitoare cheltuieli ale Senatului, vicepreşedintele Radu Berceanu (PDL) crede că acestea sunt justificate.

"Toată lumea are o maşină. Toţi deputaţii şi toţi senatorii. Face parte din reguli. Eu nu am folosit niciodată maşina asta. A fost întotdeauna folosită la cabinetul parlamentar, deci în judeţul Dolj. Cred că are deja 200.000 de kilometri. La un moment dat nu mai prezintă nici măcar siguranţa minimă. Bănuiesc că şi consumă foarte mult. La un moment dat trebuie schimbate maşinile astea", spune Berceanu.

"Dacă se dorea o economie, făceam 300 de parlamentari şi cumpăram numai 300 de maşini. Cred că trebuie schimbate şi maşinile de la Biroul Permanent. Nu sunt cheltuieli nejustificate. Cheltuieli nejustificate sunt poate tot felul de deplasări ciudate şi fără niciun rezultat", a declarat liderul PDL-ist.

×
Subiecte în articol: buget senat cheltuieli masini radu berceanu