x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sesiune extraordinara - Basescu face lobby

Sesiune extraordinara - Basescu face lobby

de Carmen Vintila    |    Aniela Nine    |    30 Iul 2008   •   00:00

Presedintele Traian Basescu a cerut ieri ministrilor parlamentari in sedinta Guvernului sa sustina convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru avizarea urmaririi penale in cazul unor fosti ministri, aratind ca raportul pe justitie al CE ar fi fost mai bun daca votul era exercitat.



Preşedintele Traian Basescu a cerut ieri miniştrilor parlamentari în şedinţa Guvernului să susţină convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru avizarea urmăririi penale în cazul unor foşti miniştri, arătînd că raportul pe justiţie al CE ar fi fost mai bun dacă votul era exercitat.

"Preşedintele le-a spus miniştrilor că este nevoie ca deficienţele menţionate în raportul CE să fie remediate şi a cerut susţinere din partea membrilor Guvernului pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pe tema avizării cererilor de urmărire penală în cazul unor foşti miniştri şi actuali parlamentari", au afirmat surse ministeriale citate de Mediafax. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a convocat  astăzi conducerea acestui for legislativ pentru a discuta solicitarea şefului statului. El a explicat că în cazul în care conducerea Camerei nu va aproba convocarea sesiunii extraordinare, solicitarea va fi trimisă tuturor deputaţilor pentru a decide ei.

La Senat, preşedintele Nicolae Văcăroiu a trimis spre informare membrilor Biroului Permanent şi liderilor de grup solicitarea şefului statului. Între timp va rămîne în vigoare decizia conducerii Senatului de la 30 iulie conform căreia se va decide oportunitatea convocării unei sesiuni extraordinare doar după ce Comisia Juridică va finaliza rapoartele în cazul miniştrilor Şereş şi Păcuraru, care au ca termen 12 august.

×
Subiecte în articol: politic