x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Si Seculici sare la premierul Tariceanu

Si Seculici sare la premierul Tariceanu

de Oana Stancu Zamfir    |    04 Aug 2005   •   00:00
Si Seculici sare la premierul Tariceanu

Vicepremierul PD si premierul PNL nu-si vorbesc, nu se intalnesc, nu colaboreaza. Mai mult, Seculici cere conducerii PD sa-l puna la punct pe Tariceanu, pe care il acuza ca il izoleaza, colaborand cu Marko Bela.

Vicepremierul PD, Gheorghe Seculici, a cerut conducerii PD sa intervina in relatia cu premierul Tariceanu, pe care il acuza ca ii minimalizeaza rolul in Guvern, refuzand sa comunice cu el in timp ce il prefera pe udemeristul Marko Bela.

Sincopa totala intre numarul 1 si numarul 2 la varful Executivului. Dupa ce a fost incondeiat in plina conferinta de presa chiar de presedintele PD, Emil Boc, care i-a cerut sa fie mai "incisiv" si sa se comporte ca un numar 2 din Guvern, vicepremierul Gheorghe Seculici iese public pentru a dezvalui relatia sa cu premierul Tariceanu. Seculici il acuza pe primul-ministru ca il ignora total, ca nici pana astazi nu i-a semnat ordinul prin care sa ii defineasca limpede atributiile, in timp ce inlocuitorul pe care il desemneaza de fiecare data cand lipseste nu este colegul lui de Alianta, ci udemeristul Marko Bela.

RECLAMAT LA PD. De altfel, Seculici a cerut luni, in Colegiul Director al PD, sprijinul presedintelui Emil Boc, care sa intervina ca de la lider al Aliantei la lider al Aliantei pe langa Tariceanu si sa ii explice ca, daca il ignora pe Seculici, ignora de fapt PD. "Faptul ca primul-ministru refuza sa comunicam nu este o problema pe care sa o rezolv singur, nu este vorba de relatia mea privata cu Tariceanu. Tariceanu poate sa ma placa sau nu, e treaba lui. Eu lui i-am spus ce am avut de spus. Este vorba insa de vicepremierul desemnat de PD, partenerul de Alianta. Ca atare, eu cred ca problema trebuie transata politic, pentru ca functia este de asa natura, iar daca imaginea vicepremierului nu e apreciata si respectata, acest lucru are repercusiuni asupra intregului Guvern", ne-a declarat ieri Gheorghe Seculici.

FARA ATRIBUTII. Acuzat practic ca nu ar face nimic, Seculici le-a dezvaluit colegilor de partid ca nici pana astazi, la cinci luni de la numire, nu are atributiile definite sub semnatura primului-ministru. "Mi-am dat seama cum stau lucrurile in momentul in care, impreuna cu un grup de experti, am elaborat un proiect care sa defineasca atributiile clare ale Cabinetului pe care il conduc. L-am inaintat primului-ministru, dar nu a fost semnat nici pana azi, in conditiile in care i l-am dat si oficial, si personal de vreo trei ori. In lipsa acestei delimitari clare a atributiilor, de mai multe ori m-am suprapus cu activitatea altor ministere care nu imi sunt in subordine. De exemplu, impreuna cu colegii elaboram Planul unic de actiuni pentru imbunatatirea managementului fondurilor europene si, cand sa il prezentam in sedinta de Guvern, aflam ca in paralel lucra si domnul David la acelasi proiect. Altfel, venind la 9:00 si plecand la 11-12 noaptea, nu cred ca poate sa imi spuna nimeni ca nu fac nimic", riposteaza Seculici.

INTERZIS SI LA TELEFON. Surse din PD spun insa ca acesta s-ar fi plans Colegiului Director ca Tariceanu nici macar nu ii raspunde la telefon, ca de fiecare data cand il cauta la Cabinet i se transmite ca nu este si nici nu il cauta premierul inapoi, iar cand lipseste, inlocuitorul pe care il desemneaza este Marko Bela, care are doua ministere in subordine, in timp ce Seculici are 9, pe cele economice. Mai mult, dupa ce ar fi lucrat impreuna cu ministri din subordine la acel plan pentru fondurile europene, Tariceanu s-a intalnit el cu ministri si i-ar fi intrebat de ce se ocupa Seculici de asta, dupa care a transmis proiectul la Bruxelles fara observatiile grupului de lucru.

×
Subiecte în articol: tariceanu politic seculici