În 2004, Traian Băsescu promitea că îi va trage în ţeapă în Piaţa Victoriei pe "corupţii" PSD şi striga "RAFO-JAFO". Timp de patru ani a ţipat împotriva "sistemului ticăloşit". În al cincilea an a băgat sistemul ticăloşit în propria ogradă, l-a spălat de dosare şi l-a aşezat cu el la masă. "Corupţii" din PSD lucrează acum pentru el.
Cu două luni înainte de începerea campaniei electorale, PD-L a început să adune o armată pestriţă pentru campania lui Traian Băsescu, aducându-i la aceeaşi masă cu şeful statului exact pe cei pe care acesta, urmat de trompetele PD-L, i-a acuzat de corupţie şi de apartenenţă la "sistemul ticăloşit". Aflat în vizită electorală în Teleorman, Traian Băsescu s-a aşezat la aceeaşi masă cu Teodor Niţulescu. Fost baron PSD, înfierat abitir de PD-L, campion pe ramură la traseismul politic, Niţulescu este proaspăt numit de Emil Boc în funcţia de prefect de Teleorman. A fost membru PSD, PD, PSD, PRM, PSD, PC. A avut şi o tentativă de a intra în PNL, dar a fost refuzat de liberali. În octombrie 2008 a fost recuperat de PD-L, dar nu a obţinut mandatul de deputat. În perioada sa de glorie din PSD a fost unul dintre primii care au obţinut titlul de "baron local" în perioada 2001-2004, când a mai fost prefect al judeţului.
Presa vremii a relatat pe larg despre "problemele" lui Niţulescu: contractele obţinute de SC SAIFCAR (o firmă a familiei Niţulescu - n.a.) de la Primăria Alexandria, iar alte medii de informare au relatat ulterior că o altă firmă, SC JGV Rocriss SRL, l-ar fi înşelat pe producătorul italian de utilaje agricole Landini şi că firma Comcereal din Vaslui a depus o sesizare la DNA.
Teodor Niţulescu este acum un membru de frunte al armatei lui Băsescu, dar, în 2006, actualul său coleg, Gheorghe Flutur, declara că şase parlamentari ai PSD au dosare penale, unul dintre aceştia fiind chiar Niţulescu. Flutur a spus că în judeţul Teleorman, în 2003, din 60 de firme care cereau utilaje pentru agricultură, au primit doar cinci. "În cea mai mare parte erau firme conduse de persoane importante din PSD, un exemplu este soţia actualului deputat Niţulescu", a susţinut liderul PD-L la vremea respectivă.
Simirad, de la colaborarea cu Securitatea la colaborarea cu PD-L Constantin Simirad, fost pesedist de frunte până acum o lună, este acum soldat credincios în armata lui Băsescu. Simirad a anunţat că va coordona campania lui Băsescu pe Moldova şi a trecut la PD-L cu arme şi bagaje. Nu trecuse nici măcar un an de când preşedintele PD-L Iaşi, Dan Cârlan, spunea că Simirad a fost colaborator al Securităţii şi cerea Tribunalului invalidarea mandatului de preşedinte al CJ Iaşi, susţinând că la CNSAS există documente care dovedesc că Simirad a colaborat cu Securitatea.
"Există informaţii relevante în dosarele predate în luna mai 2008, de la arhivele SRI către CNSAS, din care rezultă că dl Constantin Simirad figurează cu dosar de reţea al vechii Securităţi, îndeplinind, printre altele, activitatea de custode al unei case conspirative a Securităţii. Totodată, în calitatea sa de ambasador, dl Simirad, datorită vechii sale colaborări cu fosta poliţie politică, a fost comunicat în 2006 pe lista diplomaţilor cărora li se restricţionează accesul la informaţii clasificate NATO", declara la acea vreme Dan Cârlan.
ConŢac, vopsit portocaliu dupĂ ce i s-a pus sechestru pe avere Constantin Conţac, fostul baron PSD de Botoşani, a anunţat şi el că va face parte din staff-ul de campanie al lui Traian Băsescu, după ce Mircea Geoană i-a luat şefia filialei judeţene. Conţac este posesorul unui dosar de corupţie la DNA, pentru care a fost trimis în judecată, împreună cu fiul său, Liviu, pentru efectuarea de operaţiuni financiare în situaţii de incompatibilitate, spălare de bani şi fals în declaraţii. Averea lor a fost pusă sub sechestru asigurator, prejudiciul adus bugetului fiind estimat de procurori la 199 de miliarde de lei vechi.
CULIŢĂ TĂRÂŢĂ FACE "AGRICULTURĂ PERFORMANTĂ"
Culiţă Tărâţă, fost deputat PSD şi fost baron al Insulei Mari a Brăilei, era în 2004 acuzat de Traian Băsescu de jaf naţional. În această vară, în timpul unei vizite făcute la invitaţia lui Culiţă Tărâţă, Băsescu a declarat că "singura ilegalitate la Insula Mare a Brăilei ar fi că aici se face agricultură performantă". "Înainte de a ajunge în Insula Mare a Brăilei, mi-am amintit că a avut loc o formidabilă campanie de presă. Poate că ilegalitatea e că se face agricultură performantă", a mai spus Băsescu. Şeful statului a mărturisit că s-a documentat înainte de a veni în Insula Mare a Brăilei şi a aflat că aici era "pârloagă", "o zonă neagră", cu utilaje neperformante. "Acum se face agricultură performantă şi ar trebui mai bine prezentat ţării ce se întamplă acolo", declara Traian Băsescu. În 2004, când Gheorghe Flutur a ajuns ministru al Agriculturii, a dispus controale la afacerea lui Culiţă Tărâţă în Insula Mare a Brăilei, rezultând mai multe dosare pentru o serie întreagă de ilegalităţi. În plus, au fost descoperite milioane de euro încasate ca subvenţii pentru lucrări fictive. S-au constituit mai multe dosare penale, iar conducătorii ADS implicaţi în ilegalităţi au fost trimişi în judecată.
RAFO, de la "JAFO" la "management corect"
"RAFO ar trebui să se numească JAFO", spunea în 2004 Traian Băsescu cocoţat pe o scenă portocalie de campanie la Bacău, acuzând "clientela" PSD de jefuirea rafinăriei, nominalizându-i pe Ovidiu Tender, Marian Iancu şi Corneliu Iacubov. Acum o lună, acelaşi Băsescu s-a dus la RAFO şi a lăudat "abordarea corectă pe care a avut-o noul management", reprezentat de ucraineanul Iakov Goldovsky. În plus, preşedintele a iniţiat acordarea unui ajutor pentru RAFO sub formă de garanţii guvernamentale pentru un credit de 330 milioane de euro. Băsescu a spus că şi-a schimbat atitudinea critică faţă de RAFO abia după ce această societate şi-a plătit datoriile la stat de 234 milioane de euro. Se observă că ajutorul statului este pentru o sumă mai mare cu 100 de milioane de euro faţă de "datoriile" către stat plătite de RAFO! "Noul management" invocat de preşedinte este asigurat de firma Petrochemical Holding GMBH, care deţine 31,674% din acţiuni, firmă reprezentată de ucraineanul Iakov Goldovsky. Printre ceilalţi acţionari ai RAFO se numără şi multhuliţii Ovidiu Tender şi Marian Iancu, prin firmele pe care le controlează.
"Mafia de la Bacău", înfierată în campania din 2004, nu mai există, se pare, având în vedere că acelaşi Traian Băsescu a ţinut să-şi marcheze şi reconcilierea cu fostul primar Dumitru Sechelariu. Când a fost la RAFO, Băsescu a fost invitatul de onoare al trustului de presă patronat de Sechelariu, acordând în exclusivitate un interviu televiziunii fostului primar al Bacăului. Ulterior, o jurnalistă de la o altă televiziune l-a întrebat dacă are o preferinţă pentru trustul lui Sechelariu, şeful statului răspunzându-i: "Ce prinţipuri are doamna ziaristă!". Presa din Bacău scrie că există indicii că Sechelariu ar fi devenit unul dintre sponsorii campaniei lui Traian Băsescu.
Traseiştii de ieri, "independenţii" de azi
La ei sunt răi, la noi sunt buni. Acesta este principiul care guvernează politica lui Traian Băsescu. Ce a fost corupt şi condamnabil ieri este bun şi competent astăzi, cu condiţia să slujească interesul de moment al PD-L şi al şefului statului.
Nimeni nu a strigat mai tare împotriva traseismului politic decât PD-L, care a iniţiat şi o lege împotriva turismului între partide. Dar ce spui astăzi nu mai contează mâine dacă interesul se schimbă şi el de la o zi la alta. PD-L a racolat, prin diverse metode de coerciţie, parlamentari de la PNL şi PSD care să înmulţească numărul voturilor în Parlament, dar şi personaje din teritoriu, pe care le-a plantat apoi, drept mulţumire, în funcţii. Exemplul clasic este cel al lui Teodor Niţulescu, fost "corupt" la PSD, actualmente prefect de nădejde al lui Boc. Majoritatea racolaţilor au în trecutul lor unul sau mai multe dosare pe la DNA, care însă nu contează decât atunci când ei se află la celelalte partide. Odată demisionari din acele partide, dosarele lor îşi pierd din importanţă, devenind "persoane care îşi demonstrează nevinovăţia în instanţă". Ion Dumitru, fostul şef al Romsilva, acuzat de PD-L de corupţie pe toate posturile de televiziune, a devenit acum un bun prieten al democrat-liberalilor, fiind achitat într-un dosar şi pe cale să scape şi de al doilea. Drept mulţumire, Ion Dumitru a avut grijă să ajute PD-L la votul privind moţiunea de cenzură.
Traian Băsescu a acuzat structurile privilegiate de la vârful serviciilor secrete şi al Armatei, PD-L a ţipat împotriva "generalilor" lui Vanghelie. Dar atunci când a avut nevoie să fure voturi în Parlament sau primari de la adversari, n-a ezitat să pună stele pe umărul celor care au plecat din PSD ca să vină la el. Gabriel Oprea, Anghel Iordănescu, Neculai Onţanu sunt acum "generalii lui Băsescu". Cu menţiunea că în timpul campaniei pentru alegerile parlamentare, primii doi, candidaţi la PSD Ilfov, erau acuzaţi de PD-L că fac parte din "mafia imobiliară". Acum sunt chemaţi la consultările de la Cotroceni pentru desemnarea premierului, Băsescu inventând special pentru ei noţiunea de "grup parlamentar al independenţilor", inexistent în regulamentele Parlamentului.
Citește pe Antena3.ro