x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Social-democrații amenință din nou Guvernul Cîțu cu o moțiune de cenzură

Social-democrații amenință din nou Guvernul Cîțu cu o moțiune de cenzură

de Alice Petrescu    |    21 Mai 2021   •   11:15
Social-democrații amenință din nou Guvernul Cîțu cu o moțiune de cenzură

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a anunțat, într-o emisiune televizată, că PSD va înainta o moţiune de cenzură la adresa Guvernului după ce PNRR va fi depus la Comisia Europeană, pentru a nu fi acuzat că se opune atragerii fondurilor europene.

 

"De la zi la alta se strâng şi mai multe argumente. Am zis să depăşim, totuşi trebuie să fie depus acest Plan Naţional de Redresare Rezilienţă, să nu fie folosită moţiunea PSD-ului că am fi împotriva atragerii acestor sume. Suntem împotriva răspândirii acestor sume pe consultanţă sau pe clientelă politică. (...) Vă spun foarte clar: noi nu vom depune moţiune ca să facem jocurile din interiorul PNL-ului sau din interiorul acestei coaliţii de conjunctură, a perdanţilor. Vom depune moţiune de cenzură pentru că lucrurile nu mai pot continua aşa. Vom ajunge la un grad de îndatorare de peste 60%. Orice stat, când depăşeşte 60%, intră direct în infringement. Avem un deficit mult prea mare să-l poată suporta românii în acest moment”, a spus Marcel Ciolacu la România TV.

În plus, social democratul a mai spus că PSD va trimite şi liderilor AUR textul moţiunii de cenzură înainte ca acesta să fie depus, pentru ca aceştia să-l "lectureze şi să aibă eventuale adăugiri sau modificări", în aşa fel încât moţiunea să fie una a întregii opoziţii.

De asemenea, Marcel Ciolacu, mai spune că social-democrații exclud o coaliţie de guvernare cu PNL, în eventualitatea în care moţiunea de cenzură ar avea succes. 

 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu