x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sondaj portocaliu - Alianta creste ca voinicul din poveste

Sondaj portocaliu - Alianta creste ca voinicul din poveste

de Gabriela Antoniu    |    25 Noi 2005   •   00:00

Doua sondaje realizate de Gallup Romania indica cifre diferite in ceea ce priveste intentiile de vot pentru Alianta D.A. La o diferenta de aproximativ o saptamana, Alianta sare de la 32% la 46%.

Un sondaj de opinie realizat de Gallup Romania in perioada 7-17 noiembrie la comanda Fundatiei Societatea Civila scoate Alianta D.A. la 46%, dupa ce marti Fundatia pentru o Societate Deschisa a dat publicitatii un sondaj realizat tot de Gallup, dar in perioada 22 octombrie-4 noiembrie, in care aceeasi Alianta era cotata cu 32% din optiunile de vot.

Sondajul pentru Fundatia Societatea Civila a fost realizat pe un esantion de 1.187 de persoane cu o marja de eroare este de +/- 3%, iar cel pentru Fundatia pentru o Societate Deschisa, pe un esantion de 1.776 de persoane si are o marja de eroare de +/- 2%-3 %.

IMPLICATII. "Gallupul, si dupa incidentul din septembrie, face mari deservicii celor care produc sondaje de opinie, profitand de pasivitatea comunitatii profesionale. Probabil ca se implica deja in diverse jocuri politice ale clientilor de pe piata. Cred ca ar trebui ca reprezentantii Gallup sa iasa pe piata si sa explice aceste diferente fara sa le ceara cineva. Sunt diferente destul de mari", ne-a declarat directorul CURS, Sebastian Lazaroiu, legat de diferenta dintre cele doua sondaje. (Gabriela Antoniu)

×
Subiecte în articol: politic