x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sondaj: Sunteţi de acord cu demiterea lui Traian Băsescu?

Sondaj: Sunteţi de acord cu demiterea lui Traian Băsescu?

05 Iul 2012   •   12:39
Sondaj: Sunteţi de acord cu demiterea lui Traian Băsescu?

Curtea Constitutionala a Romaniei precizeaza, in avizul consultativ dat astazi primului capitol din cererea de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu, unde se invoca uzurparea de catre acesta a rolului primului-ministru si substituirea in atributiile constitutionale ale Guvernului, "faptul ca presedintele Romaniei, prin comportamentul sau politic, si-a asumat public initiativa luarii unor masuri economico-sociale, inainte ca acestea sa fie adoptate de catre Guvern, prin asumarea raspunderii" si ca "poate fi retinut ca o incercare de a diminua rolul si atributiile primului ministru".

Mai multe despre avizul CCR cititi AICI

Joi, in Parlament, au fost demarate procedurile pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu. In sedinta comuna a Senatului si Camerei Deputatilor a fost citita cererea USL de suspendare, Presedintele Romaniei a tinut un discurs, iar cererea de suspendare a fost trimisa la Curtea Constitusionala pentru avizul consultativ.

In cazul in care se va ajunge la referendum, cum ati raspunde la intrebarea 'Sunteti de acord cu demiterea Presedintelui Romaniei?"

×