x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sorin Cîmpeanu, propunerea finală a PNL pentru funcția de ministru al Educației. Acesta a fost ministru al Educației în Guvernul Ponta

Sorin Cîmpeanu, propunerea finală a PNL pentru funcția de ministru al Educației. Acesta a fost ministru al Educației în Guvernul Ponta

de Georgiana Oprea    |    23 Dec 2020   •   11:06
Sorin Cîmpeanu, propunerea finală a PNL pentru funcția de ministru al Educației. Acesta a fost ministru al Educației în Guvernul Ponta
Sursa foto: Hepta

Sorin Cîmpeanu este propunerea finală a PNL pentru funcția de ministru al Educației, a anunțat premierul desemnat Florin Cîțu. Liberalii au discutat trei propuneri cu care au mers la Cotroceni, marți seară, președintele PNL, Ludovic Orban, și premierul propus, Florin Cîțu. Varianta aleasă de președintele Klaus Iohannis a fost Sorin Cîmpeanu.

Astfel, Sorin Cîmpeanu va ocupa pentru a doua oară funcția de ministru al Educației, în cazul în care guvernul Cîțu va fi învestit. Cîmpeanu a fost ministru al Educației și în Guvernul Ponta, în perioada  decembrie 2014 – noiembrie 2015.

În perioada în care Cîmpeanu ocupa funcția de ministru al Educației, ministerul a inițiat Ordonanța de Urgență pentru amnistia plagiatorilor, permițându-le să renunțe la titlu. Ulterior, Ordonanța de Urgență a fost respinsă de Parlament.

În timpul mandatului lui Cîmpeanu, a fost introdusă corectarea încrucișată între județe a lucărilor de la Bacalaureat, pentru evitarea fraudelor.

Florin Cîmpeanu a mai ocupat și funcția de premier interimar în noiembrie 2015, după ce Victor Ponta a demisionat în contextul tragediei de la Colectiv.

În această perioadă, Consiliul de Etică din subordinea lui Sorin Cîmpeanu a decis că Gabriel Oprea nu a plagiat, în ciuda dovezilor existente.

De asemenea, de la intrarea în politică și până în prezent, Cîmpeanu a fost membru în trei partide: ALDE, Pro România, partid pe care l-a fondat alături de Daniel Constantin, iar ulterior a trecut la PNL, începând cu ianuarie 2020, de asemenea alături de Daniel Constantin.

„Au luat această decizie de a veni în PNL și de a nu rămâne rătăciți pe la ușile PSD, cum sunt alții”, a spus Ludovic Orban despre parlamentarii plecați din Pro România.

Cîmpeanu a mai ocupat și poziția de secretar general al Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU). În anul 2012, Victor Ponta a fost acuzat de plagiat, iar CNATDCU a fost reorganizată în aceeași zi printr-o decizie a ministrului interimar al Educației, Liviu Pop. Astfel, a fost mărit numărul de membri ai Consiliului General CNATDCU de la 21 la 44, fiind momentul în care Cîmpeanu a devenit secretar general.

 

×
Subiecte în articol: sorin cimpeanu