x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sorina Pintea nu mai este demisionară, ci suspendată. Reacția șefului CJ Maramureș

Sorina Pintea nu mai este demisionară, ci suspendată. Reacția șefului CJ Maramureș

09 Apr 2020   •   18:43
Sorina Pintea nu mai este demisionară, ci suspendată. Reacția șefului CJ Maramureș

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, susține că Sorina Pintea nu revine la conducerea Spitalului Județean Baia Mare și propune ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să constate suspendarea contractului de management al acesteia.

Potrivit unui comunicat transmis joi de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, Sorina Pintea a informat Consiliul că renunță la demisie și se află în concediu medical până în 16 mai.

„Sorina Pintea nu revine la conducerea Spitalului Județean din Baia Mare. Am luat act de renunțarea la demisia din funcția de manager transmisă de Sorina Pintea, dar și de faptul că se află în concediu medical până la data de 16 mai 2020, când îi expiră contractul de mandat. Voi propune, joi, oficial, ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să constate suspendarea contractului de management al Sorinei Pintea, din fruntea Spitalului Județean de Urgență, conform Legii 95/2006, care prevede suspendarea contractului de management în caz de concediu pentru incapacitate temporară de muncă pentru o perioadă mai mare de o lună”, a arătat Zetea.

Acesta a precizat că îi va recomanda ministrului Sănătății numirea ca manager interimar a lui Vasile Pop, care a și înlocuit-o pe Sorina Pintea în funcție în timpul mandatului acesteia de ministru al Sănătății.

„Sorina Pintea are nevoie de răgazul necesar pentru a-și clarifica problemele de natură judiciară si pentru a depăși situația medicală delicată în care se află”, a menționat președintele CJ Maramureș.

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, sub control judiciar pentru luare de mită, și-a retras demisia din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, înregistrată în 5 martie, și a anunțat că este în concediu medical. Reprezentanții Consiliului Județean Maramureș au declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că Sorina Pintea a obținut postul de manager al spitalului prin concurs, iar mandatul îi expiră în acest an.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Sorina Pintea