x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Spionaj şi "trădare" în partidul lui Zeus

Spionaj şi "trădare" în partidul lui Zeus

de Monica Iordache Apostol    |    23 Mar 2009   •   00:00
Spionaj şi "trădare" în partidul lui Zeus
Sursa foto: Dragoş Stoica/Jurnalul Naţional

Liderii PD-L se plâng că le sunt verificare apelurile telefonice pentru a se descoperi dacă vorbesc cu ziariştii. Controlul informaţiilor venite dinspre PD-L este strict, iar cenzura a devenit deja o normalitate.



"Sună-mă tu. Eu nu te pot suna, pentru că la partid ni se verifică facturile telefo­nice ca să se vadă dacă vorbim cu ziariştii.
- Bine, dar e telefonul dumneavoastră personal. Nu e plătit de partid.
- Da, dar când eşti la putere se poate orice".

Dialogul a fost purtat cu un lider PD-L, care, pe lângă interdicţia de a oferi presei informaţii "pe surse" din şedinţele Biroului Permanent Naţional, a primit şi confirmarea că apelurile telefonice îi sunt verificate. Majoritatea liderilor PD-L evită să mai poarte discuţii telefonice cu ziariştii, tocmai pentru a nu cădea victimă suspiciunii că dau presei informaţii despre dezbaterile din interiorul partidului. De ceva vreme democrat-liberalii suferă de psihoza "trădării" şi se suspectează între ei că sunt "surse" pentru ziarişti. Primii ţinuţi sub observaţie sunt cei care au intrat în partid în urma fuziunii PD cu PLD lui Stolojan.

CONTROL DRASTIC
Controlul informaţiilor care vin dinspre partidul lui Traian Băsescu a devenit şi mai drastic după alegerile din 2008, dar liderii PD-L nici nu mai privesc cenzura ca pe o anormalitate. După parafarea coaliţiei PD-L - PSD, democrat-libe­ralii n-au avut curaj nici măcar să confirme oficial faptul că Theodor Stolojan urma să fie propus pentru funcţia de prim-ministru, lucru pe care toată lumea îl bănuia. "Traian Băsescu îl va propune pe Stolojan, dar nu mă poţi cita pentru că nu avem voie să dăm declaraţii", s-a scuzat atunci un membru al Biroului Permanent Naţional al PD-L.

EMIL BOC: "LA COTROCENI SUNT RĂSPUNSURILE"
Ordinele de a face ciocu' mic sunt numeroase. Cel mai draconic a fost instituit în perioada negocierilor pentru formarea Cabinetului Boc. Presa a relatat atunci că democrat-liberalii au primit interdicţie de a apărea în emisiuni televizate, pe motiv că nu trebuie să-şi mai dea cu părerea despre combinaţiile guvernamentale fie cu PNL, fie cu PSD. Câte un SMS dat fiecărui membru al Biroului Permanent Naţional al PD-L a certificat interdicţia, valabilă până la momentul unui semn de la Cotroceni în privinţa negocierilor. "Se spun tot felul de prostii", a explicat pentru presa centrală un lider PD-L de ce democrat-liberalii nu mai au voie la televizor.

Primul care a dat curs ordinului a fost liderul partidului, Emil Boc. Întrebat în acele zile despre un parteneriat cu PSD, Emil Boc a fost sincer: "Mergeţi la Cotroceni, bateţi pe acolo, că acolo sunt răspunsurile".



×
Subiecte în articol: politic pd-l