x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Statutul minorităţilor naţionale, pus în braţele lui Nicoale Păun

Statutul minorităţilor naţionale, pus în braţele lui Nicoale Păun

de Carmen Vintila    |    02 Mar 2011   •   16:02

De şase ani se chinuie UDMR să-şI adopte statutul minorităţilor naţionale. După ce s-a bătut palma în cadrul Coaliţiei, s-a găsit şI tertipul prin care controversatul proiect să poată fi adoptat.

Coincidenţă sau nu, cu puţin timp înainte ca noul preşedinte al UDMR, Kelemen Hunor, să anunţe că anul acesta va fi adoptată legea minorităţilor naţionale, se şI pusese pe hârtie modalitatea prin care acest lucru să poată fi pus în practică. Conducerea Camerei Deputaţilor a decis dimineaţă ca proiectul de lege privind Statutul minorităţilor naţionale, aflat în dezbatere din anul 2005, să fie dat pentru întocmirea raportului doar comisiei pentru drepturile omului, condusă de deputatul din grupul minorităţilor naţionale, Nicoale Păun .

Pe lângă această comisie, cu acest proiect mai fuseseră sesizate alte două, juridică şI învăţământ, toate trei încercănd de-a lungul anilor să dezbată proiectul. Pentru că de cele mai multe ori şedinţele erau suspendate din lipsă de cvorum, Păun a cerut ca proiectul să fie dezbătut pe fond doar de comisia sa.

La câteva ore, PDL, UDMR, UNPR şI grupul minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor semanu protocolul de colaborare în plan guvernamental şI parlamentar, printre obiective fiind şI adoptarea legii minorităţilor naţionale. “Avem un proiect de lege care trebuie discutat. Este în Camera Deputaţilor. Dacă vrem să fim foarte pragmatici şI foarte operativi atunci trebuie să începem discuţia pe baza proiectului nostru, care urmează să fie amendat”, a spus Kelemen Hunor, declarându-se optimist în legătură cu votul în Parlament pe acest proiect de lege.

×