x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Statutul parlamentarului - PSD nu vrea sa decida singur

Statutul parlamentarului - PSD nu vrea sa decida singur

15 Sep 2004   •   00:00

Adoptarea statutului parlamentarului s-ar putea amana daca reprezentantii grupurilor parlamentare nu vor sustine o solutie comuna cu privire la pensiile senatorilor si deputatilor, a declarat ieri Doru Ioan Taracila, vicepresedintele Senatului.

Potrivit lui Taracila, liderul grupului PSD din Senat, Ioan Solcanu, a anuntat in sedinta Biroului Permanent ca partidul din care face parte nu-si va asuma, singur, decizia finala in problema pensiilor parlamentarilor.

TERMEN. Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, sustine insa ca Statutul parlamentarilor sa fie adoptat pana la sfarsitul lunii septembrie, informeaza Rompres. El a precizat ieri ca pentru pensiile parlamentare, ce vor fi reglementate in Statut, nu trebuie creat un fond special privat, in conditiile in care se afla in curs de constituire fonduri private de pensii. Pe de alta parte, Nicolae Vacaroiu a explicat ca pensiile celor 20-30 de parlamentari pensionabili din fiecare mandat nu afecteaza bugetul de stat, deoarece sunt acoperite din contributiile celorlalti senatori si deputati. Vacaroiu a admis ca in randul parlamentarilor au existat unele nemultumiri, intrucat multe institutii si-au stabilit, prin lege, un regim special cu pensii superioare Parlamentului, care este principala institutie a tarii. (Gabriela Antoniu)

SPRIJIN

Nicolae Vacaroiu considera ca cei mai multi dintre parlamentarii care nu vor avea un nou mandat in viitoarea legislatura vor reveni la meseria de baza. "Nimeni nu este ministru sau parlamentar pe viata", a spus el. La nivelul PSD s-a constituit insa o comisie speciala pentru a le gasi locuri de munca in administratie parlamentarilor care nu vor mai obtine un nou mandat. Aceasta comisie urmeaza sa se intruneasca maine.

×
Subiecte în articol: politic