x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stenograme ȘOC din ședința PNL: ”Eu nu o să votez guvernul condus de Marcel Ciolacu!”

Stenograme ȘOC din ședința PNL: ”Eu nu o să votez guvernul condus de Marcel Ciolacu!”

de Redacția Jurnalul    |    15 Iun 2023   •   12:45
Stenograme ȘOC din ședința PNL: ”Eu nu o să votez guvernul condus de Marcel Ciolacu!”
Sursa foto: Hepta

Unul dintre liderii PNL a fost amenințat cu excluderea din partid după ce a spus că nu va vota noul guvern, condus de Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Vicepreședintele PNL, Robert Sighiartău, a reproșat conducerii PNL că liberalii din teritoriu nu au fost consultați cu privire la lista noilor miniștri și i-a cerut lui Nicolae Ciucă să își asume rezultatele sondajelor de la finalul anului, potrivit unor stenograme din ședința PNL. 

Totodată, Dan Vâlceanu a spus în cadrul ședinței că nu va vota guvernul Ciolacu, motiv pentru care Lucian Bode l-a amenințat cu excluderea din partid.

Robert Sighiartău: Din păcate majoritatea deciziilor nu au fost luate aici. În teritoriu suntem întrebați și ce se întâmplă cu PNL. Suntem la un moment important pentru PNL, iar ca imagine, PNL e total nepregătit. Presa ne spune că nu știm ce vrem și ce nu vrem, ne strigă în față. S-au luat decizii numai în grupul restrâns, președinte, secretar general și prim-președinți, așa cum s-a propus și lista de miniștri.

Nicolae Ciucă: Îmi asum responsabilitatea. Dacă puteți să faceți mai bine, feel free!

Lucian Bode: Trebuie să evităm ca la această rocadă să trimitem în guvern miniștrii irelevanți politic, am demobiliza filialele. Să evităm să lăsăm liderii PNL fără tribună executivă. MAI este foarte important: Ministerul Afacerilor Interne, dar și funcția de vicepremier sunt foarte importante. Dar cred că eu, Bode, putem onora aceste funcții. Cu PSD la anul, sau nu, să știm ce vrem. Cel mai rău lucru ar fi să fim indeciși, asta ar însemna dezastru.

Vasile Blaga: Nu poți să îți propui să iei la alegeri scor cu doi în față. Nu poți să fii copia PSD și să vrei să câștigi. Trebuie să fii original.

Theodor Stolojan: Ce urmează va fi foarte dificil. Vom avea finanțele și primul lucru va fi modul în care se modifică proiectul de buget, cu tot ce s-a întâmplat și se întâmplă nu am nicio sugestie sau comentarii de făcut la cele două variante. Singura amărăciune pe care o am e că acest narcisist de la transporturi a venit cu o propunere și în urma acestei propuneri negocierea începea de la 0, nu poți să ieși 100% bucuros, nicio parte nu este mulțumită 100%.

Dan Vâlceanu: Eu nu o să votez guvernul condus de Marcel Ciolacu! Nu pot vota un guvern condus de omul care a atacat cel mai tare PNL! Nu pot!

Lucian Bode. Să fie clar, cine nu votează acest guvern va fi dat afară din partid.

Stenograme PNL

×