x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

09 Mar 2010   •   00:00

9 martie 2010



COADĂ LA BIOMETRICE
Peste 5.000 de bucureşteni au cerut, în februarie, eliberarea unui paşaport biometric, în vreme ce pentru cel normal au optat doar 1.300 de cetăţeni ai Capitalei. Pentru eficientizarea soluţionării cererilor, numărul de ghişee din sediul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor care preiau datele s-a suplimentat de la 12 la 18, iar paşapoartele biometrice se eliberează în 14 zile de la depunerea actelor, pe când în cazul celor simple termenul este de doar două ore, în regim de urgenţă, contra taxei de 100 de lei.

PROTOCOL CU BECHTEL
Bechtel vrea să disponibilizeze 1.915 angajaţi de pe şantierul Autostrăzii Transilvania începând cu luna aprilie, potrivit AJOFM Cluj. Angajaţii nemulţumi au anunţat că vor urma proteste şi blocarea accesului pe şantier. Zvonul concedierii colective a determinat autorităţile române să discute ieri cu reprezentanţii Bechtel. Ca urmare, Guvernul şi Bechtel vor semna un acord de continuare a lucrărilor la Autostrada Transilvania în aprilie, cu achitarea altei tranşe din datoria faţă de companie, partea română apreciind că în 2010 vor fi finalizaţi circa 20 kilometri, iar două treimi dintre angajaţii constructorului vor fi păstraţi. (Elena Stan)

ALEGERI ÎN COLEGIUL 19
Executivul are pe masă pentru şedinţa de mâine propunerea AEP privind stabilirea pentru 25 aprilie a datei alegerilor parţiale din colegiul 19 din Sectorul 4 al Capitalei. Purtătorul de cuvânt al AEP, Marian Muhuleţ, a declarat ieri pentru Jurnalul Naţional că Executivul urmează să adopte mâine hotărârea privind organizarea la 25 aprilie a alegerilor în colegiul 19, după cum a propus Autoritatea. Candidaţii pentru locul de deputat în acest colegiu vor veni de la PD-L şi de la PC, reprezentanţii PSD anunţând că locul revine conservatorilor. (Aniela Nine)

PROTEST ÎN HERĂSTRĂU
Zeci de persoane au protestat ieri pentru salvarea Parcului Herăstrău (foto). Protestatarii s-au strâns la una dintre intrările în parc, manifestându-şi nemulţumirea faţă de intenţia unui grup de afacerişti de a construi un hotel de 7 etaje în mijlocul parcului, aşa cum a semnalat şi Jurnalul Naţional în ediţia de luni. Protestul a fost organizat de Societatea pentru Reformă Morală şi FACIAS. "Prin acest protest cerem ca acele şapte hectare să se întoarcă în proprietatea domeniului public, să nu se facă afaceri pe plămânii bucureştenilor", a declarat Oana Florea, director executiv FACIAS.

COVEI, ÎN JUSTIŢIE
Craioveanul Iustin Covei - fiu de judecător şi nepot de procuror - şi alţi 17 complici au fost deferiţi ieri justiţiei în dosarul fraudelor bancare din România, Cipru şi Iordania. Procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor în stare de arest preventiv. Ei sunt acuzaţi de iniţiere, constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat, specializat în infracţiuni informatice.

×
Subiecte în articol: politic