x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

25 Mai 2005   •   00:00

  • 26 mai 2005
  • Oprescu - Iliescu se poate intoarce la Senat

    Ion Iliescu e apt sa se intoarca la munca de la Senat chiar in cateva zile si sa isi continue activitatea cu randament maxim, a declarat ieri senatorul PSD, Sorin Oprescu. "Poate sa plece la un sfert de cheie si sa actioneze in continuare. E o stofa biologica buna, tine la tavaleala", a asigurat Oprescu. El a negat si ipotezele ca fostul sef al statului sa faca un tratament in afara tarii. "Sa plece in Germania? O sa-i fac o excursie in Germania sau in Fiji! Sunt doar zvonuri sifilitico-fantastice!", a spus Oprescu razand. (Aniela Nine)

    Ungureanu - Post in MAE pentru Prunariu

    Fostului ambasador al Romaniei la Moscova, Dumitru Prunariu, i s-a oferit o pozitie de extrema importanta in MAE, a comentat ministrul Afacerilor Externe, Mihai-Razvan Ungureanu, decretul prezidential de retragere de la post a singurului cosmonaut roman. Ungureanu nu a precizat care este aceasta pozitie, deoarece Prunariu nu a acceptat inca oferta, dar a afirmat ca fostul cosmonaut "nu este diplomat de profesie si abia acum isi recalibreaza destinul incat sa fie, sper, diplomat".

    Regulament - Inflatie de idei la Camera

    Conducerea Camerei Deputatilor a aprobat ieri prelungirea termenului de depunere a raportului Comisiei de Regulament privind modificarea regulamentului acestei Camere pana la 1 septembrie 2005. Secretarul Biroului Permanent, Titu Gheorghiof, a precizat ca membrii Comisiei de Regulament au constatat ca nu pot fi analizate pana la 31 mai cele 583 de amendamente primite de la grupurile parlamentare si au invocat nevoia de a clarifica "probleme de principiu" privind unele proceduri.

    Carte - Gabriel Tepelea, repere biografice

    "Carturarul si omul politic - Gabriel Tepelea" este titlul cartii scrise si coordonate de profesorii universitari Virgil Petrescu si Dinu Ghia, aparut la "Editor.ro". Volumul reprezinta o sinteza de repere biografice prin intermediul careia este prezentata activitatea culturala si politica a lui Gabriel Tepelea. Acesta a fost dupa 1989, unul din liderii PNTCD, deputat in trei legislaturi, presedintele Comisiei pentru Cultura din Camera Deputatilor si vicepresedinte al Uniunii Europene Crestin Democrate.
    ×
    Subiecte în articol: politic