x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

24 Mai 2005   •   00:00


  • 25 mai 2005
  • Stabilizat - Iliescu a fost externat

    Senatorul Ion Iliescu a parasit aseara Spitalul Elias, dupa ce comisia medicala constituita in vederea supravegherii starii sale de sanatate a constatat ca evolutia sa este normala, anunta un comunicat al Biroului de presa al Elias. Comisia a stabilit ca pacientul are parametrii cardiaci in limitele normale si nu a mai acuzat nici o durere de tip angios si ca este clinic normal. Ion Iliescu va fi supravegheat medical la domiciliu. Cu cateva ore inainte, Sorin Oprescu anunta ca fostul presedinte "se simte bine si abia asteapta sa plece din spital".

    Regulament - Seful Senatului va putea fi revocat

    Revocarea din functie a presedintelui Senatului poate fi propusa de jumatate plus unu din numarul total al senatorilor. Decizia a fost luata ieri de Comisia de modificare a regulamentului Senatului cu 6 voturi pentru si 5 impotriva. Comisia a aprobat in unanimitate si posibilitatea de revocare a presedintelui Senatului daca acesta incalca prevederile Constitutiei, incalca grav sau in mod repetat prevederile Regulamentului Senatului sau ale Regulamentului sedintelor comune ale celor doua Camere. In acest caz cererea trebuie sa vina de la minimum o treime din numarul total al senatorilor. (Aniela Nine)

    Sanatate - Paveliu cere ajutorul SRI

    Deputatul PNL Sorin Paveliu, secretar al Comisiei pentru Sanatate, solicita Parchetului, Politiei si SRI sa se implice "pentru a furniza toate datele necesare asanarii pe calea justitiei a intereselor economice din sistemul sanitar". Paveliu afirma ca acest demers trebuie sa vizeze toate neregulile din sistem, de la traficul de influenta de la nivel inalt pana la conditionarea actului medical. Potrivit deputatului PNL, interventia Parchetului, Politiei si SRI ar trebui sa se finalizeze cu "aducerea in justitie a celor care au inteles sa se imbogateasca pe seama oamenilor aflati in suferinta".

    Oradea - Un senator a luat doi pumni in fata

    Senatorul PD Radu Tarle a fost victima unei agresiuni produse pe o strada din Oradea, dupa ce a incercat sa scape o femeie de furia sotului sau. "I-am cerut sa nu o mai loveasca, moment in care acesta s-a apropiat de mine si m-a lovit cu pumnul in fata", a povestit Tarle. Loviturile nu s-au oprit aici. M-a mai lovit de doua ori cu pumnul in stomac si in fata", a afirmat Tarle. El a mai spus ca un barbat martor la incident, care s-a recomandat ca agent de la Frontiera, i-ar fi cerut sa nu anunte Politia, dar a refuzat, motiv pentru a fost injurat "de mama, de Parlament si de Senat".

    Compensate - PSD cere anularea ordonantei

    19 deputati PSD au cerut ieri premierului Calin Popescu Tariceanu anularea Ordonantei de urgenta, "aprobata pe ascuns", prin care copiii, studentii, gravidele, lauzele sarace, persoanele cu handicap, veteranii si vaduvele de razboi nu vor mai primi medicamente gratuite. In caz contrar, pesedistii solicita dezbaterea cu celelalte partide parlamentare a acestor masuri "cu efect pe termen lung si consecinte negative", sustinand ca Executivul si coalitia trebuie sa-si asume toate deciziile pe care le intreprind "in defavoarea celor care i-au adus procentele naucitoare in sondaje".

    Macaz - Videanu, motiune populara

    Decizia Partidului Socialistilor Europeni de amanare a primirii PD in randurile sale pana nu isi clarifica intentiile pare sa fi schimbat radical lucrurile in acest partid. Surse democrate spun ca Adriean Videanu a decis sa candideze tot cu o motiune populara, el anuntand anterior ca motiunea sa va fi de centru si atat. In Colegiul Director de la 6 mai, el sustinuse insa ramanerea in PES, nu trecerea la PPE. Pe de alta parte, si Emil Boc s-ar fi decis sa candideze. Zilele trecute, intr-o declaratie acordata Jurnalului National, el nu a exlus posibilitatea de a candida cu motiunea lui Sorin Frunzaverde, ipoteza confirmata si de acesta din urma. (Oana Stancu)
    ×
    Subiecte în articol: politic