x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

20 Mai 2005   •   00:00


  • 21 mai 2005
  • Parlament - PPRM se alatura la motiune

    PPRM va sesiza Curtea Constitutionala in legatura cu pachetele de legi pentru care Guvernul isi va asuma raspunderea si va sustine o motiune de cenzura daca ea va fi depusa de PSD. Secretarul general al PPRM, senatorul Gheorghe Funar, a declarat ieri ca pachetul legislativ pregatit de Guvern incalca prevederile Constitutiei. "Constitutia spune clar ca se poate asuma raspunderea guvernamentala pentru un proiect de lege, nu pentru un pachet si in nici intr-un caz pentru trei pachete", a precizat Funar, care s-a referit si la legea minoritatilor, pe langa legile proprietatii si ale justitiei, desi Guvernul a anuntat ca aceasta va intra in dezbatere parlamentara. (Mediafax)

    Vicepresedinte - Geoana a refuzat un job la BERD

    Presedintele PSD, Mircea Geoana, a confirmat ieri declaratiile presedintelui Traian Basescu ca a primit o oferta pentru un post de vicepresedinte la o banca internationala. Seful pesedist a spus ca este vorba de BERD, insa a refuzat oferta, preferand sa ramana in tara, desi ar fi obtinut cateva sute de mii de euro anual. Acuzat de seful statului ca a lucrat la doua capete, Geoana a spus ca postul la BERD nu era o alternativa pentru functia de presedinte al PSD. "Nu pot sa-l privez pe Traian Basescu de placerea de a avea un concurent", a explicat Geoana, citat de Mediafax, decizia de a ramane in tara. (Lavinia Dimancea)

    Oprescu - Iliescu, nevoit sa-si protejeze inima

    Senatorul Ion Iliescu va parasi sambata spitalul si va duce o viata normala dupa interventia efectuata la inceputul saptamanii, dar medicii i-au recomandat, totusi, sa-si protejeze inima, a anuntat ieri directorul Spitalului Elias, Sorin Oprescu, citat de Mediafax. El a adaugat ca Iliescu va urma un tratament de recuperare fizica pentru mentinerea tonusului ridicat si a infirmat zvonurile potrivit carora senatorul ar urma sa plece in strainatate pentru investigatii sau, eventual, o alta operatie. "Pana in prezent nu s-a pus niciodata problema ca senatorul Ion Iliescu sa mearga intr-o clinica din strainatate. Nu stim ce s-ar putea intampla in viitor", a explicat Oprescu. (Aniela Nine)

    ×
    Subiecte în articol: politic