x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

19 Mai 2005   •   00:00


  • 20 mai 2005
  • Spitalul Elias - Ion Iliescu se simte bine

    Decizia privind externarea senatorului Ion Iliescu va fi luata astazi, de catre Comisia medicala care il ingrijeste. Directorul adjunct al Spitalului Elias, Dana Safta, a declarat ieri ca Iliescu se simte foarte bine. Intrebata daca Iliescu va pleca in strainatate pentru continuarea tratamentului, Safta a spus ca nu este nevoie, apreciind ca starea lui Iliescu este foarte buna. "Senatorul se plimba pe culoarul unde isi are rezerva si raspunde apelurilor telefonice zilnice", a adaugat Safta. Medicii au hotarat sa mentina decizia de interdictie a oricarei vizite, apreciind ca este mai bine ca Ion Iliescu sa ramana in continuare linistit.

    Incompatibil - Mircea Dinescu, interzis de CNA

    CNA a decis ieri, printr-o scrisoare trimisa la Realitatea TV, ca Mircea Dinescu nu va mai avea dreptul sa realizeze si sa prezinte emisiuni la radio sau la televiziune. Hotararea CNA se bazeaza pe art. 99 din Legea 161/2003, potrivit careia calitatea de membru CNSAS al lui Mircea Dinescu este compatibila doar cu functii si activitati in domeniul didactic, al cercetarii stiintifice si al creatiei literar-artistice. Mircea Dinescu nu a contestat decizia, dar s-a declarat "scarbit" de ceea ce se intampla. "Ce sa fac? Sa scot tunul din pod? O sa apar la televizor ca invitat al femeii de serviciu de la Realitatea TV", a declarat Dinescu. (Mihaela Suciu)

    Snobism - Consilierii generali vor insigne din aur

    Pe principiul chelului tichie de margaritar ii trebuie, consilierii generali ai Capitalei vor sa fie recunoscuti pe strada. Si s-au gandit ca o insigna de aur cu initialele Consiliului General si numele lor ar impresiona chiar si un politist. "Propun ca insignele sa fie din aur, de doua-trei grame. Vor fi platite din banii nostri. Cei care nu vor avea banii necesari, voi achita eu suma si pentru ei", a spus Ion Oprisan, consilier PNL. I-a sarit in ajutor si Doru Giugula, consilier PSD. "Voi ajuta si eu cu bani daca este nevoie." De ce le trebuie consilierilor generali insigne din aur? Raspunsul a venit tot de la un coleg de-al lui Oprisan, dar din opozitie. "Ma grabeam sa vin la Consiliu si m-a oprit un politist. I-am spus ca sunt consilier general. Dar mi-a ras in nas. Daca aveam insigna, era altceva", se plangea ieri un reprezentant al PSD, la sedinta Consiliului. Cu alte cuvinte, consilierii vor cu orice pret sa se impuna si sa impresioneze autoritatile cu functia pe care o detin. Probabil ca de acum inainte vor fi vigilenti, vor merge in control prin piete si buticuri. (Monica C. Andrei)

    ×
    Subiecte în articol: politic