x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

13 Mai 2005   •   00:00

  • 14 mai 2005
  • Baze americane - PPRM cere consultari

    Amplasarea bazelor americane ar putea face din Romania una dintre tintele teroristilor, a declarat ieri presedintele PPRM, Corneliu Ciontu. "PPRM nu afirma ca bazele militare americane sunt indezirabile. Cere insa o discutie autentica pe aceasta tema, in care sa se vorbeasca si argumentele pentru - castiguri strategice si poate economice, dar si cele contra - riscul de a importa terorism. Nu trebuie sa uitam ca acolo unde exista trupe SUA, exista, din nefericire, terorism", a declarat liderul PPRM, sustinand consultarea societatii civile inainte de luarea unei decizii.

    UE - Observatorii PD, desemnati la vara

    Vicepresedintele PD, Radu Berceanu, a declarat ieri ca democratii isi vor desemna cei cinci reprezentanti in Parlamentul European dupa Conventia partidului din 25 iunie. Berceanu a spus ca parlamentarii, care vor avea statut de observatori, vor fi selectati cel mai probabil de Biroul Permanent National, pe baza anumitor criterii, cum ar fi cunoasterea a doua limbi straine si experienta politica in domeniul relatiilor externe. Printre potentiali observatori ai PD in Parlamentul European, Berceanu i-a nominalizat pe Cezar Preda, Marin-Jean Marinescu si Anca Boagiu.

    Paduri - Onofrei face promisiuni

    Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a apreciat ieri ca problema retrocedarii padurilor Bisericii din Bucovina va fi solutionata de actualul Guvern, aratand ca, prin pachetul de legi privind restituirea proprietatilor, "situatia va fi rezolvata definitiv", informeaza Mediafax. Onofrei a sustinut ca singurul motiv pentru care Executivul Nastase a emis ordonanta respectiva a fost unul electoral. Curtea Constitutionala a decis cu cateva zile in urma ca OUG 100/2004 de improprietarire a Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor cu 90.000 de hectare de padure este neconstitutionala.

    Curente in PD - Oltean bate obrazul IS

    Vicepresedintele PD Ioan Oltean a declarat ieri ca vinovata de existenta altor curente in partid decat cel social-democrat este Internationala Socialista (IS), deoarece a marginalizat PD in ultimii patru ani si a creat anumite facilitati absolut nejustificat pentru PSD, informeaza Mediafax. "Daca PD va ramane in Internationala Socialista, va depinde si de tratamentul pe care PD il va avea din partea Internationalei Socialiste pentru ca nu putem accepta aceasta politica discriminatorie", a avertizat Ioan Oltean. (Aniela Nine)
    ×
    Subiecte în articol: politic