x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

09 Mai 2005   •   00:00

  • 10 mai 2005
  • Legile proprietatii - Asumarea raspunderii, luna aceasta

    Ministrul delegat pentru Relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, a anuntat ieri ca Guvernul isi va asuma raspunderea pentru pachetul de legi privind proprietatea la sfarsitul lunii mai. Potrivit acestuia, Fondul "Proprietatea", destinat despagubirii fostilor proprietari, va fi infiintat in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a legii. Olteanu a mai spus ca licitatia pentru selectionarea societatii de administrare a acestui fond va avea loc in toamna acestui an, urmand ca emiterea titlurilor de plata sa fie operationala la inceputul anului 2006. (Carmen Vintila)

    Universitate - Antonie Iorgovan, seful lui Stolojan si Turcan

    Presedintele Traian Basescu a promulgat legea de acreditare a Universitatii Romano-Germane de la Sibiu, conform unui comunicat de presa semnat de prorectorul Gheorghe Bichicean. Institutia de invatamant superior privat este compusa din doua facultati si are sase specializari. Universitatea este condusa de rectorul Antonie Iorgovan, senator PSD. Printre profesorii politicieni ai universitatii se numara si consilierul prezidential Theodor Stolojan si fosta consiliera din campania electorala a presedintelui Traian Basescu, Raluca Turcan, care ocupa si functia de Presedinte al Comisiei pentru cultura, arte si mijloace de informare in masa din Camera Deputatilor.

    Motiune - PSD ameninta Guvernul

    PSD va initia o motiune de cenzura daca Guvernul isi va asuma raspunderea in Parlament pe legile proprietatii sau ale justitiei, a decis ieri Biroul Permanent National al partidului. PSD considera ca este necesara o consultare a partidelor parlamentare pe proiectele de lege elaborate de Executiv si a cerut dezbateri parlamentare in acest sens. Senatorul PSD Cristian Diaconescu a trimis deja o scrisoare ministrului Justitiei, Monica Macovei, in care cere adoptarea pachetului de legi din domeniul justitiei printr-o consultare larga. (Lavinia Dimancea)

    ×
    Subiecte în articol: politic