x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

31 Mar 2005   •   00:00


  • 1 aprilie 2005
  • Intentie PSD - Sesizare la Curtea Constitutionala

    PSD intentioneaza sa sesizeze Curtea Constitutionala ca urmare a declaratiilor presedintelui Traian Basescu referitoare la implicarea politicului in actul de justitie. Intr-un comunicat de presa, PSD sustine ca afirmatiile lui Basescu "conduc la practici specifice regimurilor autoritare, aruncand Romania inapoi cu sute de ani" si "constituie presiuni inadmisibile asupra puterii judecatoresti". "Aceste declaratii sunt in flagranta contradictie cu prerogativele prevazute de art. 80, alin. 2 din Constitutie, prevederi care cer presedintelui sa medieze starile conflictuale si nu sa contribuie la crearea acestora", afirma PSD. (Lavinia Dimancea)

    Senat - Declaratii de avere, modificate

    Noile formulare privind declaratiile de avere ar putea sa nu mai prevada obligativitatea nominalizarii persoanelor din partea carora s-au primit cadouri a caror valoare individuala depaseste 300 de euro. Modificarea a fost facuta ieri de senatorii din Comisiile Juridica, Drepturile Omului si Administratie Publica, in sedinta comuna. Senatorii au adoptat si un amendament prin care veniturile realizate de copiii aflati in intretinere nu mai trebuie sa figureze in declaratii, propunerea venind de la senatorul PSD, Serban Nicolae. In schimb, s-a introdus obligativitatea declararii si a pietrelor pretioase, pe langa bijuterii si obiecte de arta. (Monica Iordache)

    Videanu - Vanghelie, dat in judecata

    Adriean Videanu il da in judecata pe Marian Vanghelie pentru insulta si calomnie, precizand ca face acest demers in nume personal, nu in calitate de candidat. El il cheama pe Vanghelie la tribunal dupa ce pesedistul a aruncat pe masa unei emisiuni televizate o serie de dosare in care il acuza pe Videanu de implicare in afacerea SAFI sau Apartamentul. Videanu a prezentat ieri presei raspunsul pe care l-a solicitat Ministerului Public in legatura cu aceste acuzatii, Parchetul de pe langa ICCJ aratand ca "in sarcina acestuia nu s-a retinut savarsirea vreunei fapte prevazute de legea penala". Candidatul Aliantei a mai aratat ca in dosarele pe care le-a fluturat Vanghelie nu existau decat date publice - raportul comisiei parlamentare sau extrase de la Registrul Comertului - care nu il incriminau. "Procesul va fi lung si nu-l voi ierta sub nici o forma", a declarat Videanu, care urmeaza sa stabileasca cu avocatul sau si ce daune morale ii va cere lui Vanghelie. (Oana Stancu)

    ×
    Subiecte în articol: politic