x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stolojan: Guvernul are alte priorităţi decât remanierea

Stolojan: Guvernul are alte priorităţi decât remanierea

04 Iun 2010   •   00:00

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că nu se pune problema unei remanieri guvernamentale, arătând că Guvernul "are, acum, cu totul alte priorităţi", cum ar fi mobilizarea parlamentarilor de a vota împotriva moţiunii de cenzură.
Întrebat dacă ar trebui să aibă loc o remaniere guvernamentală, Stolojan a spus: "Nici vorbă. Guvernul are acum cu totul alte priorităţi, cum ar fi să susţină măsurile şi să mobilizeze toţi parlamentarii PDL, UDMR, minorităţi şi independenţi să voteze împotriva moţiunii de cenzură".
Liderul PDL a spus că ministrul Muncii, Mihail Şeitan, criticat de către deputatul democrat-liberal Ioan Oltean, "este un ministru foarte bun, un profesionist".
"Am cu totul altă părere, ministrul Şeitan este un profesionist. Problemă de comunicare nu are numai ministrul Şeitan, poate că o au şi alţi miniştri", a opinat Theodor Stolojan.
În legătură cu afirmaţia lui Oltean potrivit căreia ţara ar fi putut să o mai ducă încă un an fără măsuri de austeritate, Stolojan a arătat că aceasta este "o dezbatere fără rost". "Problemele sunt mult mai simple, ca la o firmă privată: dacă Guvernul nu se poate împrumuta, rămâne în bugetul pe care îl are şi reconsideră bugetul şi priorităţile. România nu intră în faliment. O ţară are resurse în continuare, se descurcă în cadrul resurselor. Este ca la o familie, dacă nu ai unde să te împrumuţi, te restrângi la banii pe care îi ai", a explicat liderul PDL.
Referitor la miniştrii care au spus că guvernaţii ar fi putut să mintă, în continuare, încă şase luni, Stolojan a apreciat că persoanele care discută acest lucru "exagerează foarte mult". "Cei care discută acest lucru exagerează foarte mult. Nu ştiu ce s-a minţit, cine a minţit. Lucrurile trebuie judecate pe cifre", a opinat Theodor Stolojan.

×
Subiecte în articol: politic