x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Supravieţuitorii cancerului, aplaudaţi în Parlament

Supravieţuitorii cancerului, aplaudaţi în Parlament

de Carmen Vintila    |    01 Feb 2011   •   17:13

Deputaţii vor începe şedinţa de luni, 7 februarie, cu un mesaj de sensibilizare a opiniei publice cu pivire la boala de cancer. Ei au dat astfel curs unei solicitări din partea Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer, care i-au rugat pe deputaţI să le transmită  mesajul având în vedere că sâmbătă, 4 februarie, se va sărbători “Ziua Internaţională de luptă împotriva cancerului”.

“Prin această acţiune, dorim să determinăm un număr cât mai mare de oameni să se adreseze medicului şI să-şI schimbe comportamentul actual cu privire la controlul medical”, se arată în scrisoare trimisă deputaţilor de cei de la Federaţie.

Preşedintele comisiei de sănătate, deputatul PSD Rodica Nassar, va citi în plen mesajul de încurajare în care se susţine că boala de cancer poate fi învinsă, dovadă în acest sens fiind statisticile din ultimii ani, care arată un număr mare de supravieţuitori.

“Stilul de viaţă modern este caracterizat de o mulţime de factori care pot induce, din păcate, această boală.Numai printr-o profilaxie intelligentă, făcută cât mai devreme, ne putem menţine şI spori speranţa de viaţă”, se mai arată în mesajul bolnavilor de cancer, care doresc să ne atragă atenţia că deşI cancerul reprezintă a doua cauză de deces la nivel planetar sunt numeroase forme de cancer ce pot fi tratate dacă sunt depistate la timp.

“Testaţi-vă şI informaţi-vă cu privire la această boală!”, este îndemnul Asociaţiei bolnavilor de cancer. La final, toţI supravieţuitorii de cancer vor primi din partea deputaţilor un minut de aplauze.

×