x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Suspendare - Ordonanta DIICOT, pusa la colt

Suspendare - Ordonanta DIICOT, pusa la colt

de Carmen Vintila    |    08 Feb 2007   •   00:00

Deputatii din Comisia juridica au aprobat ieri proiectul legislativ initiat de deputatul PRM Lucian Bolcas, care prevede suspendarea aplicarii ordonantei DIICOT pana cand aceasta va intra in dezbaterea Camerei si Senatului.

Membrii comisiei, cu exceptia reprezentantilor PD care au votat impotriva, au considerat ca ordonanta a suscitat controverse si ca exista propuneri de modificare a acesteia. Actul normativ dadea dreptul DIICOT sa aiba acces la sistemele informatice ale persoanei vizate, fara avizul prealabil al unui judecator. ONG-urile au criticat insa aceste prevederi.

"Este posibil ca ordonanta sa fie modificata in Parlament pentru a nu da puteri discretionare DIICOT, si ea trebuie suspendata pentru a nu-si produce efectele pana cand este dezbatuta de Camera si de Senat", a aratat deputatul PSD Florin Iordache. Potrivit acestuia, proiectul adoptat de comisie va fi dezbatut in procedura de urgenta saptamana viitoare de plenul Camerei, iar apoi de Senat, asfel incat in doua saptamani sa intre in vigoare. Singurii nemultumiti au fost deputatii PD.

×
Subiecte în articol: politic