x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Băsescu a promovat un model prezidenţial malefic pentru România

Tăriceanu: Băsescu a promovat un model prezidenţial malefic pentru România

de Agerpres    |    03 Iul 2014   •   17:38
Tăriceanu: Băsescu a promovat un model prezidenţial malefic pentru România

Preşedintele Traian Băsescu a promovat un model "malefic pentru România", acela de "preşedinte-stat", fiind interesat de avantajele funcţiei, şi nu de rezolvarea problemelor societăţii, a afirmat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, joi, cu prilejul lansării Partidului Liberal Reformator.

Acesta a reiterat că îşi va depune candidatura la alegerile prezidenţiale din noiembrie, fiind convins că România are nevoie de un nou model de preşedinte, un "preşedinte al cetăţenilor".

Tăriceanu a mai spus că definirea scurtă a tipului de mandat promovat de actualul preşedinte al României este "Statul sunt eu".

"După zece ani de mandat prezidenţial, am asistat la un model prezidenţial care este malefic pentru ţară. Preşedintele simultan cu şeful de partid, şeful de partid care a fost interesat nu numai de conflicte, dar şi de asigurarea celor din jurul lui, asigurarea beneficiilor materiale pentru membrii familiei, pentru colaboratorii apropiaţi. Preşedintele nu numai că a fost preşedinte jucător, dar a jucat cu gândul la toate avantajele pe care i le conferă funcţia. A jucat într-un stil primitiv, de acaparare a puterii. Traian Băsescu a acaparat treptat toate instituţiile fundamentale ale statului. Modelul promovat a fost, mai degrabă, de preşedinte-stat", a apreciat Tăriceanu.

În opinia sa, România are nevoie de un alt fel de preşedinte, unul care să înţeleagă realitatea economică şi socială şi care să găsească mijloacele pentru a realiza armonia şi consensul social de care ţara are nevoie. 

×