x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu, declarație despre pensiile militarilor: ”E o anomalie. Pensiile ajung să fie mai mari decât salariile”

Tăriceanu, declarație despre pensiile militarilor: ”E o anomalie. Pensiile ajung să fie mai mari decât salariile”

31 Iul 2017   •   16:45
Tăriceanu, declarație despre pensiile militarilor: ”E o anomalie. Pensiile ajung să fie mai mari decât salariile”

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat, după şedinţa coaliţiei de luni, că în acest moment este necesară modificarea legii pensiilor speciale deoarece se ajunge la o anomalie în care pensiile devin, prin indexări, mai mari decât salariile.

”Este o anomalie. Pensiile speciale ajung să fie mai mari decât salariul net pe care îl are salariatul respectiv. Nu există nicărieri un astfel de sistem care să fie sustenabil. Premierul ne-a prezentat un pricipiu ca pensia să nu poată depăşi salariu. Nu se micşorează nicio pensie, dar rezolvarea e urgentă pentru că altfel impactul pe buget va fi unul care nu va putea fi susţinut şi nu e normal să continuăm cu această anomalie. Sunt pensii mai mari decât salariile”, a susținut Tăriceanu.

 

Acesta a precizat că ministrul Muncii a prezentat câteva principii.

”Am discutat despre aceste principii, ne-au prezentat mai multe variante, pensiile aflate în plată nu scad. Pensiile care ar avea prin calculul actual o valoare mai mare decât salariul şi să fie indexate cu indicele de inflaţie. Altfel, în 4-5 ani impactul va fi la sume foarte mari”, a declarat şi Liviu Dragnea.

×
Subiecte în articol: calin popescu tariceanu