x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu îi îndeamnă pe votanţi să nu ridice buletinele de vot pentru referendum

Tăriceanu îi îndeamnă pe votanţi să nu ridice buletinele de vot pentru referendum

18 Mai 2019   •   13:45
Tăriceanu îi îndeamnă pe votanţi să nu ridice buletinele de vot pentru referendum

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis, sâmbătă, organizaţiilor partidului pe care îl conduce, să-i îndemne pe cetăţeni să nu ridice buletinele de vot pentru referendum întrucât acest lucru echivalează cu prezenţa la acest scrutin.

''Atenţie! Mesajul clar către organizaţii este ca votanţii să nu ridice nici buletinele de vot, pentru că ridicarea buletinelor echivalează cu prezenţă şi validarea referendumului. Trebuie să arătăm că nu suntem aşa de naivi încât să nu înţelegem aceste manevre (...) Ne propunem să boicotăm acest referendum şi pentru faptul că există un deficit democratic, un deficit de cunoaştere a modului în care funcţionează instituţiile europene şi a rolului lor (...) În loc să ne fi concentrat pe o dezbatere care ar fi trebuit să reliefieze ce teme majore avem de susţinut în PE, ce rol au parlamentarii noştri, ce misiune le dăm, această discuţie este insuficientă şi se întâmplă să vină şi o temă parazitară'', a spus Tăriceanu.

Totodată, el a arătat că, în ciuda recomandărilor comisiilor Europene şi de la Veneţia de a nu parazita şi cu ''alt gen de confruntări electorale'', Klaus Iohannis vine cu această ''diversiune'' ca ''să fure startul'' campaniei pentru alegerile prezidenţiale.

''Referendumul este o diversiune prin care preşedintele a încercat să intre în campania electorală pentru alegerile pentru Parlamentul European, în care altfel n-ar fi avut nicio cădere şi niciun rol. Fură în acest fel startul pentru alegerile prezidenţiale, pentru campania de prezidenţiale (...) Cred că toţi îşi dau seama că aceasta este o formulă prin care încearcă să ne vândă un fel de produs expirat'', a spus Tăriceanu. AGERPRES

×
Subiecte în articol: calin popescu tariceanu