Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, duminică seara, că nu ar fi o surpriză prea mare o numire politică la Ministerul Afacerilor Interne, deoarece actualul Guvern dovedeşte că este mai puţin tehnocrat şi mai mult politic.
"Nu ar fi o surpriză mare o numire politică la minister pentru că Guvernul tehnocrat dovedeşte pe zi ce trece că este mai puţin tehnocrat şi mai mult politic. Uitaţi-vă la cei doi miniştri, Ghinea şi Pâslaru, care au opţiuni politice pe care nu încearcă să le ascundă. Numirea la interne nu ar fi o surpriză, după părerea mea", a spus Tăriceanu, la România Tv, întrebat în legătură cu demisia lui Petre Tobă de la MAI.
El a spus că succesiunea de evenimente referitoare la demisia lui Tobă, cererea de începere a urmăririi penale a lui Gabriel Oprea şi anchetele ce vizează şefii de la DIPI ridică semne de întrebare.
"Văd o succesiune de evenimente care se succed cu mare repeziciune şi care bruiază, după părerea mea, spaţiul public, mă refer aici la demisia sau demiterea ministrului Tobă, cererea de începere a urmăririi penale împotriva fostului ministru de interne Gabriel Oprea, toate lucrurile acestea, demiterile sau demisiile care au avut loc, anchetele şefilor DIPI, toate aceste lucruri sigur că, în mod firesc, pentru oricine, pentru orice om politic ridică semne serioase de întrebare: Se urmăreşte ceva, nu se urmăreşte ceva? Prea sunt coincidenţe, eu nu prea mai cred în coincidenţe", a arătat Tăriceanu.
El a apreciat că se urmăreşte până la urmă aglomerarea spaţiului public cu teme nerelevante pentru alegeri.
"Aceste subiecte, într-o zi sau două, se estompează şi oamenii cu ce rămân? cu scandaluri şi cu nimic util pentru prezent şi viitor. Aş prefera să văd în spaţiul public şi alte subiecte decât acestea. Nu cred că este numai vina presei că apar aceste subiecte. Cred ar trebui încet, încet să curăţăm casa şi să începem să ne orientăm către lucruri mult mai serioase", a adăugat preşedintele Senatului.
Potrivit lui Tăriceanu, în acest caz când sunt suspiciuni puternice de corupţie şi trebuie făcut ceva, dar de multe ori este o luptă inegală.
"Numai că în ultima perioadă, de foarte multe ori, este o luptă inegală pentru că DNA are obiceiul să arunce în spaţiul public o serie de acuzaţii care sunt însoţite de elemente concrete, care nu sunt dovezi, dar care pot să contureze imaginea unui fenomen de corupţie. Cealaltă parte este complet dezarmată pentru că nu poate să explice în public cu lux de amănunte (...) totul se termină în faţa instanţei chemată să judece, dar lucrurile s-au consumat deja. Cum am văzut şi în trecut. Aduceţi-vă aminte că în mandatul meu au fost miniştri care au avut acuzaţii grave împotriva lor Teodor Atanasiu, Paul Păruraru, fostul ministru Chiuariu care toţi au fost obligaţi să demisioneze din funcţie şi până la urmă să se vadă că nu era nimic", a adăugat Tăriceanu.
El a mai arătat că este vorba de intrarea în campanie înainte de alegerile parlamentare, adăugând că, la locale, au fost candidaţi scoşi din cursă, iar un rol important l-a avut DNA. AGERPRES