x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Temă de la Băsescu pentru miniştrii lui Boc: “Pregătiţi un buget fără legătură cu alegerile!”

Temă de la Băsescu pentru miniştrii lui Boc: “Pregătiţi un buget fără legătură cu alegerile!”

19 Sep 2011   •   16:17

Cu ocazia ceremoniei de investire a Sulfinei Barbu, noul ministru al Muncii, presedintele Traian Basescu le-a solicitat ministrilor prezenti la ceremonia de luni, de la Cotroceni, sa pregateasca pentru 2012 un buget “care sa n-aiba nicio legatura cu alegerile, care sa ia in consideratie o crestere de 2–2,5%, dar bazata pe investitii'.

“Nu va faceti iluzia cresterii economice de 3,5-4% daca nu deschideti exploatari de metale. Si va spun eu - pentru ca se simte si vedem cifrele – incetinirea ritmului de crestere economica exact pe pietele pe care Romania exporta. Va sugerez sa pregatiti un buget pentru anul 2012 care sa n-aiba nicio legatura cu alegerile, ci care sa aiba legatura cu realitatea. Si asta inseamna un buget care sa ia in consideratie o crestere de 2 – 2,5%. Dar bazata pe investitii', a declarat, conform Antena 3, seful statului.

“Daca Guvernul va continua sa fie prudent si sa actioneze – pentru ca trebuie sa recunoastem, probabil si pe fondul vacantei parlamentare actiunea a slabit ca ritm, va asigur ca aveti mai mari sanse sa obtineti un rezultat la alegeri decat daca veti fi un Guvern care nu va face de frica. Eu va asigur de tot sprijinul meu atat timp cat actiunea guvernamentala este responsabila si imi asum raspunderea politica alaturi de dumneavoastra', a mai spus Basescu.

×
Subiecte în articol: basescu miniştri crestere economica