x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Teodor Meleșcanu a demisionat din funcția de președinte al Senatului

Teodor Meleșcanu a demisionat din funcția de președinte al Senatului

03 Feb 2020   •   16:51
Teodor Meleșcanu a demisionat din funcția de președinte al Senatului
Sursa foto: Lucian Alecu

Teodor Meleșcanu a anunțat că se retrage din funcția de președinte al Senatului, după ce Curtea Constituțională a stabilit că procedura prin care acesta a fost ales în funcție a fost neconstituțională.

"Nu am ce să îmi reproșez. Am obținut majoritarea de voturi. Aștept cu interes motivarea deciziei. Vreau să subliniez faptul că deciziile Curții Constituționale se publică în Monitorul Oficial și de la data publicării sunt general obligatorii și au putere numai pentru viitor. Din punctul meu de vedere, orice atac sau presiuni la adresa deciziilor Curții Constituționale, indiferent cine le-ar face, afectează grav supremația Constituției. Nu sunt un om care aleargă după funcții și vă asigur că voi face tot ce este posibil, în calitate de senator, pentru a contribui constructiv la lucrările noastre care sunt dedicate adoptării legilor pe care le așteaptă cetățenii acestei țări", a afirmat Meleșcanu. 

Demisia lui Meleșcanu vine după ce CCR a decis că numirea lui în funcția de președinte al Senatului a fost neconstituțională.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că social-democraţii îl vor susţine pe Titus Corlăţean pentru a prelua funcţia de preşedinte interimar al Senatului până când va fi publicată motivarea Curţii Constituţionale cu privire la Meleşcanu. Propunerea lui Titus Corlăţean urmează să fie votată şi de grupul parlamentar al PSD de la Senat.

De asemenea, preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a anunţat că liberalii o vor susţine pentru această funcţie pe Alina Gorghiu, iar cei din USR  pe Vlad Alexandrescu.

www.antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: teodor melescanu