x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Teodor Meleșcanu s-a alăturat echipei umaniștilor

Teodor Meleșcanu s-a alăturat echipei umaniștilor

de Ion Alexandru    |    10 Iun 2020   •   08:33
Teodor Meleșcanu s-a alăturat echipei umaniștilor

Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal) s-a întărit, începând de ieri, cu un membru marcant. Este vorba despre fostul președinte al Senatului, Teodor Meleșcanu, care, după 30 de ani de activitate politică social-liberală, s-a alăturat familiei umaniste. În acest sens, formațiunea condusă de avocatul Daniel Ionașcu, în calitate de președinte executiv, își crește numărul parlamentarilor care au ales să continuie activitatea politică într-un partid nou, cu perspective reale de a accede în viitorul Parlament.

 

„Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal) salută înscrierea în rândurile sale a unuia dintre cele mai importante repere ale politicii românești din ultimii 30 de ani: senatorul Teodor Meleșcanu”, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii. Personalitate marcantă, care a exercitat înalte responsabilități în statul român – președinte al Senatului, ministru al Afacerilor Externe, ministru al Apărării Naționale, director al Serviciului de Informații Externe – senatorul Meleșcanu a promovat constant, în întreaga sa carieră, valorile social-liberale, care constituie esența doctrinei umaniste.

 

Românii își doresc un proiect nou

Teodor Meleșcanu a precizat, în legătură cu demersiul său politic de ultimă oră, că „dincolo de obiectivele politice contextuale și de agendă publică imediată, consider că responsabilitatea esențială a unei persoane care exercită o funcție publică o reprezintă promovarea valorii umane ca esență a oricărui model social legitim. După o viață întreagă dedicată proiectelor social-liberale, asumarea identității umaniste este un pas firesc, care răspunde atât reperelor pe care le-am promovat întotdeauna – demnitate, echilibru, pragmatism –, cât și așteptărilor concrete ale națiunii noastre. Românii își doresc un proiect politic nou, capabil să depășească vechile conflicte și inerții, să construiască trainic, nu să dărâme. Am încredere că umaniștii pot genera o astfel de schimbare și mă voi strădui să contribui cu întreaga mea experiență la succesul acestui proiect”.

 

PPUSL devine un jucător important pe scena politică

Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal) a cunoscut, în ultima perioadă, o ascensiune rapidă, confirmată de mai multe sondaje de opinie realizate începând cu luna ianuarie. Măsurătorile de până acum dau formațiunea la un procent de 3%, cu potențial de creștere. Evoluția spectaculoasă are loc și în contextul în care mai multe personalități ale lumii politice au decis să se alăture, anul acesta, familiei umaniste, consolidând, astfel, poziția partidului ca jucător important în perspectiva alegerilor următoare. Vorbim despre deputații Grațiela Gavrilescu și Alexandru Băișanu. De altfel, un alt nume relevant al PPUSL este europarlamentarul Maria Grapini.

 

×
Subiecte în articol: teodor melescanu