x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tezaurul mai asteapta

Tezaurul mai asteapta

15 Feb 2005   •   00:00

Tezaurul romanesc si Pactul Ribbentrop-Molotov nu au fost subiecte abordate de presedintele Traian Basescu in discutia cu omologul sau rus, Vladimir Putin, ele fiind lasate pe seama oamenilor de stiinta.

Basescu a declarat ieri ca obiectivul sau a fost in primul rand sa discute despre viitorul relatiilor bilaterale, despre "urgente" si despre nevoia de securitate a Romaniei si Federatiei Ruse in zona, informeaza Mediafax. Seful statului a amintit ca Tratatul politic de baza romano-rus are doua anexe in cazul carora raspunsurile trebuie date de istorici, de oamenii de stiinta si mai putin de politicieni, care si-au dat girul pentru constituirea comisiilor.

Basescu si-a exprimat convingerea ca, dincolo de traditionalul discurs romano-rus pe teme de istorie a relatiilor bilaterale, intalnirea sa cu presedintele Federatiei Ruse ar avea sansa sa aseze ambele parti in realitatea de astazi, lasand, in acelasi timp, anexele Tratatului sa-si produca rezultatele cu viteza in care lucreaza oamenii de stiinta, "care nu sunt soldati". "Am convenit ca, in momentul in care comisia romano-rusa va avea rezultate concrete, la nivel politic nu va fi nici o problema din punctul de vedere al Tezaurului", a adaugat Basescu. Seful statului a precizat totodata ca l-a invitat pe Putin sa faca o vizita la Bucuresti, prima a unui sef de stat rus in Romania, dupa 1989. Basescu a precizat ca, avand in vedere acceptarea invitatiei de catre Putin, aceasta va fi transmisa oficial miercuri.

×
Subiecte în articol: politic