x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tomac: După un an de pandemie, Uniunea Europeană se va redeschide pentru vizitatori

Tomac: După un an de pandemie, Uniunea Europeană se va redeschide pentru vizitatori

19 Mai 2021   •   20:00
Tomac: După un an de pandemie, Uniunea Europeană se va redeschide pentru vizitatori

Europarlamentarul Eugen Tomac susține că Uniunea Europeană se va redeschide pentru vizitatorii vaccinați și pentru cei care vin din state considerate sigure. De asemenea, acesta anunță că se va majora pragul folosit pentru a stabili lista țărilor din care se va putea călători liber.

„După mai bine de un an de restricții ferme de călătorie, Uniunea Europeană se va redeschide pentru vizitatorii care sunt vaccinați cu unul dintre vaccinurile aprobate (Pfizer-BioNTech, Moderna, Johnson & Johnson, AstraZeneca) și/sau vin din statele considerate sigure. În plus, se majorează pragul (numărul de cazuri noi de COVID-19) folosit pentru a stabili lista țărilor din care se va putea călători liber”, a scris miercuri pe Facebook Eugen Tomac.

Europarlamentarul susține că acestea „sunt decizii de ultimă oră care ne aduc mai aproape de normalitatea cu care eram obișnuiți cu toții”.

„Este un lucru bun pentru noi toți, dar și pentru sectoarele puternic lovite de criza COVID. Acestea trebuie susținute, iar libertatea de mișcare este esențială pentru a putea face acest lucru”, a mai scris Tomac pe rețeaua de socializare.

Acesta a anunțat că CE lucrează la un nou mecanism de activare a „frânei de urgență” pentru a limita, când este cazul, pătrunderea unor noi variante ale virusului pe teritoriul Europei, iar demersurile pentru implementarea adeverinței electronice verzi sunt în desfășurare. „Aceasta va facilita libera circulație pentru cetățenii statelor membre, fără discriminare”, susține europarlamentarul.

Mediafax

×
Subiecte în articol: eugen tomac