x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tomac, revoltat pentru convocare Parlamentului în sesiune extraordinară

Tomac, revoltat pentru convocare Parlamentului în sesiune extraordinară

09 Ian 2017   •   18:22
Tomac, revoltat pentru convocare Parlamentului în sesiune extraordinară

Liderul deputaţilor PMP, Eugen Tomac, consideră că Parlamentul trebuie să aibă un program predictibil, el criticând convocarea luni, în sesiune extraordinară, a Camerei Deputaţilor pentru perioada 9 - 31 ianuarie. 

"Dacă săptămâna trecută am trăit un record în Parlament printr-o ordine de zi propusă de PSD prin care au încercat să acopere incompetenţa miniştrilor propuşi care au fost audiaţi într-un termen record de 30 minute, (...) astăzi asistăm la o nouă premieră. La orele 16,00, Biroul permanent a decis să convoace pentru ora 17,00 o sesiune extraordinară a plenului Camerei. Cred că domnul Dragnea trebuie să înţeleagă un lucru: că nu ar trebui să aibă o abordare de vătaf aici în Parlament pentru că discutăm de o instituţie importantă, esenţială a statului român. În primul rând, se îngrădeşte dreptul parlamentarilor de a participa la aceste şedinţe, în condiţiile în care ştim că suntem în vacanţă. Ar trebui să existe un program predictibil, astfel încât parlamentarii să poată să îşi exercite activitatea pentru care au fost aleşi", a afirmat Tomac, luni, la Parlament. 

El susţine că 'graba' convocării sesiunii extraordinare provine din 'realitatea dură' în care este PSD cu 'lipsuri mari în buget'. 

"Respingem categoric un asemenea comportament pentru că această instituţie nu va fi niciodată respectată atât timp cât decidenţii care o conduc au un asemenea comportament. Nu putem să improvizăm un asemenea program în condiţiile în care noi aflam în urmă cu câteva minute că va fi plenul Camerei Deputaţilor convocat. Graba provine din faptul că s-au trezit cu o realitate dură în faţă şi anume că există lipsuri mari în buget, şi nu numai, şi aşa cum este obişnuit deja PSD, cel mai probabil, va începe o nouă campanie de propagandă pentru a căuta vinovaţii pentru greaua moştenire. Cred că România are nevoie de atitudine responsabilă în perioada următoare şi avem nevoie de un Parlament transparent, cu activitate predictibilă, astfel încât parlamentarii să îşi poată desfăşura eficient activitatea. Altfel, cetăţenii nu vor privi şi nu îşi vor schimba opinia în ceea ce priveşte activitatea acestei instituţii importante", a adăugat Tomac. 

Referindu-se la o eventuală înfiinţare a unei comisii de anchetă referitoare la existenţa unei lipse de 10 miliarde de lei din bugetul pe 2017, Eugen Tomac a spus că PSD ştia de existenţa unor găuri în buget. 

"Toată această campanie pe care o pregăteşte domnul Dragnea, cu această faimoasă comisie de anchetă, nu face decât să acopere nişte găuri care există în buget pe care ştiau că le vor găsi şi ştiau că nu au soluţii. Au venit, au promis multe lucruri şi acum încearcă să paseze totul pe greaua moştenire. Aşteptăm şi noi cu interes să vedem care sunt motivaţiile pe care le vor prezenta, dacă se va pune problema să se creeze această comisie până la urmă", a explicat Tomac. 

De asemenea, el a spus că este de acord cu respingerea, în sesiunea extraordinară, a ordonanţei prin care au fost mărite salariile demnitarilor. 

"Cred că se va schimba această lozincă cu care au speriat populaţia că Băsescu taie. Uitaţi-vă că şi PSD taie. (...) Să taie de la cei bogaţi, aşa este, dar tot PSD este cel care a mărit aceste salarii. Şi ştiţi cum e: ei le măresc, ei le taie. Din punct de vedere politic nu vedem nicio problemă şi cred că e o mare nedreptate ce s-a făcut cu acea ordonanţă atunci, când şi-au mărit între ei salariile, şi cred că trebuie aduse la un nivel decent", a arătat Eugen Tomac. AGERPRES

×