x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tomac: Victorie uriașă a Opoziției. Oficial s-a încheiat epoca Dragnea

Tomac: Victorie uriașă a Opoziției. Oficial s-a încheiat epoca Dragnea

10 Oct 2019   •   15:46
Tomac: Victorie uriașă a Opoziției. Oficial s-a încheiat epoca Dragnea

Eugen Tomac, preşedintele PMP, a declarat că adoptarea moţiunii de cenzură este o victorie uriaşă a Opoziţiei, care va da un guvern capabil să reclădească încrederea între stat şi cetăţeni. "Oficial, s-a încheiat epoca Dragnea, victorie pentru români, este un lucru extraordinar, s-a demonstrat astăzi că oameni politici cu viziuni diferite îşi pot da mâna în interesul acestei ţări. E o victorie uriaşă a Opoziţiei, urmează o perioadă dificilă, dar, în mod sigur, va fi un guvern capabil să reclădească încrederea între stat şi cetăţeni".

El a adăugat că pentru formarea unui nou executiv urmează consultări la Cotroceni, discuţii între partide, urmând ca premierul să fie propus de preşedinte. "Vor fi consultări la Cotroceni, discuţii între partide, premierul trebuie să-l propună preşedintele. Esenţial este că s-a făcut acest pas şi s-a demonstrat că Parlamentul nu poate fi ignorat de oricare majoritate ar fi, mai ales de guvern. Şi iată că un guvern care nu a vrut să vină în Parlament pentru restructurare este astăzi trimis acasă. Este un exerciţiu democratic, s-a demonstrat că în România se poate face şi altfel politică decât pe aranjamente pentru masă".

Liderul PMP a mai precizat că partidul său este de încredere. "S-a spus, în repetate rânduri, că PMP-ul va trăda. Nu am trădat, pentru că vrem ca România să aibă un alt viitor".

 AGERPRES

×
Subiecte în articol: eugen tomac pmp moţiunea de cenzură