x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Traian Băsescu: "Daca aş fi prim-ministru aş accelera procedurile la maxim. Mai bine se făceau presiuni pe câştigător să vină cu banii"

Traian Băsescu: "Daca aş fi prim-ministru aş accelera procedurile la maxim. Mai bine se făceau presiuni pe câştigător să vină cu banii"

05 Aug 2013   •   14:46
Traian Băsescu: "Daca aş fi prim-ministru aş accelera procedurile la maxim. Mai bine se făceau presiuni pe câştigător să vină cu banii"
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, la Palatul Cotroceni, că Guvernul a presat în crearea unui precedent, implicarea CSAT în procese de privatizarea CFR Marfă.

"Şedinţa CSAT de vineri s-a desfăşurat într-o atmosferă constructivă şi s-au căutat soluţii. Nu îmi place această plimbare a unui proces de privatizare între Guvern şi CSAT, cu atât mai mult cu cât CSAT nu are niciun fel de implicare în privatizări. Guvernul a presat în crearea unui precedent, implicarea CSAT în procese de privatizare. Cred că mai bine se făceau presiuni pe câştigător să vină cu banii. CSAT are următoarele atribuţii: avizează proiectele de acte normative iniţiate sau emise de Guvern privind securitatea naţională. Ce am primit eu nu corespunde cu  obligaţia semnalată în adresă. Eu am primit spre a fi pus pe ordinea de zi, fără să se precizeze de ce, hotărârea Guvernului pentru aprobarea condiţiilor de privatizare a contractului de vânzare CFR. Nu ştiu vreun articol care să dea dreptul CSAT să avizeze contracte de vânzare-cumpărare de companii. CSAT şi-a încheiat misiunea pe data de 5 februarie 2013, când a avizat strategia de privatizare.

Citeşte mai mult

×