x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Trei asi in maneca umanistilor

Trei asi in maneca umanistilor

08 Mar 2004   •   00:00

Decizia PUR de a nu face nici o alianta preelectorala este dublata de ofensiva din ce in ce mai vizibila a formatiunii lui Dan Voiculescu pentru obtinerea unui rezultat favorabil in acest an electoral.

Printre asii aflati in maneca lui Dan Voiculescu se numara o serie de candidati forte pentru alegerile locale, cooptarea unor personalitati precum Ion Pitulescu, fostul comandant al Politiei Romane, sau incredintarea strategiei de campanie lui Dick Morris.

CONTRACT. Presedintele umanist a confirmat ieri ca saptamana aceasta ar putea semna contractul pentru asistenta electorala cu Dick Morris. Implicarea acestuia in campania electorala a PUR se va face insa independent de campania Liei Roberts, Morris fiind si sfatuitorul acesteia. "Probabil ca Dick Morris va fi consilierul politic al Partidului Umanist. Depinde si de cuantumul cerut. Suma oricum nu va fi mica", a raspuns Dan Voiculescu curiozitatii ziaristilor.

Dincolo de oferta de sustinere a candidaturii Liei Roberts la presedintia Romaniei, Partidul Umanist desfasoara o intreaga campanie de promovare a femeilor in cursa electorala din acest an. Ieri, Dan Voiculescu a prezentat-o presei pe Anca Barbu, candidata Partidului Umanist in cursa pentru Primaria Pitesti. Anca Barbu, la origine matematician, profesor de liceu si cadru didactic asociat la Universitatea Pitesti, are la activ un master in administratie publica la Paris si stagii de resort tot in Franta. Nu a mai fost membrul nici unei formatiuni politice, nici dupa, nici inainte de 1989. "Este doar o aparenta ca Pitestiul este bine administrat. Numai centrul orasului este foarte curat. Am decis sa candidez pentru ca sunt capabila sa fac mai mult decat actuala administratie", a declarat Barbu.

INSCRIERE. Ultima achizitie de lux a umanistilor este generalul Ion Pitulescu, care va conduce departamentul anticoruptie al Partidului Umanist. Pitulescu este fostul sef al Inspectoratului General de Politie, ulterior subsecretar de stat in Ministerul de Interne si consilier al ministrului de resort in perioada unora dintre cele mai spectaculoase investigatii si arestari in mafia romaneasca de tip Fane Spoitoru, Gigi Boeru sau Sandu Duduianu, dar si in sfera marilor tunuri financiare, Credit Bank, Marcel Ivan, Dacia Felix, Columna, si culminand cu Dinulescu - Bancorex. "Am venit acolo unde am simtit ca se duce o lupta indarjita impotriva coruptiei", a aratat ieri generalul.

Contractul cu Dinu Marin

Presedintele Partidului Umanist, Dan Voiculescu, a explicat ieri motivele pentru care formatiunea sa il va actiona in judecata pe senatorul Dinu Marin. Potrivit acestuia, contractul pe care Dinu Marin l-a semnat in 2000 cu Partidul Umanist stipula clar ca, daca acesta va parasi partidul in perioada celor patru ani de mandat, va trebui sa restituie suma de 100.000 de dolari, reprezentand cota acestuia din cheltuielile formatiunii in toti cei 12 ani de existenta si nu doar pentru promovarea senatorului in Parlament. "Este vorba de banii cu care s-a construit partidul. Daca nu era partidul, domnul Dinu Marin nu era in Parlament", a aratat liderul PUR. El a precizat ca deocamdata doar Dinu este actionat in judecata, intrucat, dintre parlamentarii plecati din PUR, el isi permite sa achite suma si tot el este cel care a aratat "dusmanie" fata de partid, incercand sa racoleze cat mai multi membri si sa-i transfere la PSD. Dan Voiculescu a precizat ca demersul PUR urmareste doar sanctionarea traseismului politic. Iar mai in gluma, mai in serios, fostul campion Mihai Leu, membru PUR, a propus ca si in politica sa existe precum in fotbal o grila a transferurilor, ca sa se stie cat se plateste pentru fiecare jucator.
( OANA STANCU )

×
Subiecte în articol: politic umanist dan