„Într-adevăr, percheziția a fost efectuată acum doi ani de zile. Au avut la dispoziție 30 de zile să nu ceară acordul Parlamentului. Nu au făcut-o. De ce au așteptat doi ani de zile? Vă cer să fiți de acord sau să încuviințați percheziția telefonului. Nu am nimic de ascuns”, spune Daniel Tudorache, pe Facebook.
El adaugă că „sunt multe întrebări de pus”.
„De ce au așteptat doi ani de zile? Poate că acum e momentul, un moment prielnic să se facă circ. Puteau să o facă în primele 30 de zile și nu aveau nevoie de votul dvs. Deci vă rog frumos să votați”, încheie Tudorache.
Membrii Comisiei Juridice au avizat favorabil, cu umanimitate de voturi, solicitarea de încuviințare a percheziției informatice în cazul fostului primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, în prezent deputat PSD.
Camera Deputaților dă, luni, vot pentru cererea de încuviințare a percheziției informatice în cazul fostului primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, în prezent deputat PSD.
Ministrul Justiției Cătălin Predoiu a transmis conducerii Camerei Deputaților o solicitare de încuviințare a percheziției informatice în cazul fostului primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, în prezent deputat PSD.
„Prezenta cerere este formulată ca urmare a cererii transmise ministrului Justiției de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ), în dosarul nr. 161/P/2020 al Direcției Naționale Anticorupție”, se arată în solicitarea lui Cătălin Predoiu.
Solicitarea a fost trimisă la Comisia juridică, cu termen pentru raport vineri, 18 noiembrie, ora 17.00. Dezbaterile și votul vor avea loc luni, ora 15.00.
Procurorul șef al DNA, Crin Bologa a inițiat procedura necesară în vederea încuviințării, de către Camera Deputaților, a unei percheziții informatice în dosarul penal privind pe Daniel Tudorache, în prezent deputat în Parlamentul României.
Potrivit DNA, fostul primar al Sectorului 1 este suspect pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave.
Unul dintre motivele percheziției cerute de procurori este un dosar deschis de DNA în care se face urmărirea penală a 56 de suspecți pentru achiziții supraevaluate în pandemia COVID. În acest dosar, s-a dispus urmărirea penală a lui Daniel Tudorache, la data faptelor primar al Sectorului 1 București, care este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave.