x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tudose: Decizia privind conducerea Ministerului Apărării va fi luată în coaliţie; am vorbit cu Dragnea

Tudose: Decizia privind conducerea Ministerului Apărării va fi luată în coaliţie; am vorbit cu Dragnea

05 Sep 2017   •   18:49
Tudose: Decizia privind conducerea Ministerului Apărării va fi luată în coaliţie; am vorbit cu Dragnea

Decizia privind conducerea Ministerului Apărării va fi luată în coaliţie, a anunţat marţi premierul Mihai Tudose, precizând că a discutat deja cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea. 

"Întâi ne consultăm în partid, stabilim o propunere. Deci de aici încolo este decizie politică. Ne vom întâlni la partid, în alianţă şi vom decide. (...) Am vorbit şi cu domnul Dragnea", a declarat Tudose, la România TV. 

El a precizat că această consultare va avea loc "cât de curând". 

Totodată, şeful Executivului a precizat că "în maximum" 45 de zile va fi numit un nou ministru al Apărării, după demisia lui Adrian Ţuţuianu. 

"Ministru al Apărării, cu jurământ la Palatul Cotroceni, în maxim 45 de zile. Este maximul posibil pe Constituţie, poate mai repede, evident cât mai repede, poate într-o săptămână", a menţionat Tudose. 

Întrebat dacă demisia lui Adrian Ţuţuianu este o situaţie de criză, şeful Guvernului a răspuns: "Nu, nu este o criză. De ce să fie o criză? (...) În câteva ore o să fie alt ministru". 

În acest context, premierul Tudose a anunţat că a trimis la Cotroceni propunerea ca vicepremierul Marcel Ciolacu să ocupe interimar postul de ministru al Apărării. 

Totodată, întrebat ce se va întâmpla în privinţa vizitei în SUA pe care Adrian Ţuţuianu urma să o efectueze, Mihai Tudose a precizat: "Nu e o vizită pe persoană fizică, e o vizită a ministrului Apărării. Cine va fi ministru atunci se va duce în America. Problemele Armatei, problemele ţării, problemele noastre cu Statele Unite ale Americii - Partener Strategic, cu tot ce înseamnă America pentru România sunt aceleaşi, indiferent de (...) numele celui care este ministru". AGERPRES

×