x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tudose, după decizia G7 privind taxarea multinaționalelor: România e pe contrasens!

Tudose, după decizia G7 privind taxarea multinaționalelor: România e pe contrasens!

05 Iun 2021   •   18:08
Tudose, după decizia G7 privind taxarea multinaționalelor: România e pe contrasens!
Sursa foto: Lucian Alecu

Europarlamentarul Mihai Tudose susține că România e „pe contrasens, din cauza guvernării aservite multinaționalelor”. Reacția liderului PSD vine după ce miniștrii de Finanțe ai țărilor G7 au ajuns la un acord privind taxarea multinaționalelor.

Europarlamentarul Mihai Tudose a scris sâmbătă pe Facebbok că vestea zilei vine de la Londra, unde miniştrii de Finanţe ai ţărilor G7 au ajuns la acordul istoric pentru taxarea multinaţionalelor, printr-un impozit minim la nivel mondial pentru companii de 15%.

Vicepreședintele PSD susține însă că România este „pe contrasens”.

„Regimul fiscal intră, în sfârşit, în secolul 21, prin prima iniţiativă majoră de stopare a evaziunii fiscale a marilor corporaţii, în special din partea giganţilor digitali. Din păcate, România e pe contrasens, din cauza guvernării aservite multinaţionalelor. O guvernare, constat cu îngrijorare, decuplată de la eforturile administraţiei Biden de soluţionare a marilor dosare, precum acesta, care trenau păgubos. Globalizarea şi digitalizarea au creat condiţii propice evitării plăţii impozitelor tocmai de către beneficiarii revoluţiei tehnologice. E relevantă ştirea, de zilele trecute, despre impozitul Zero pe anul trecut al unei companii ce a obţinut profit de 315 miliarde de dolari, fiind înregistrată într-un paradis fiscal”, a scris Mihai Tudose pe rețeaua de socializare.

Acesta a precizat că susține ideea ca impozitul să fie plătit în ţara în care se realizează profitul, nu acolo unde e declarat: „Nu putem decât să sperăm că guvernanţii României îşi vor reveni din caracteristica poziţie slugarnică. Dacă se mai poate scăpa de condiţia asta, odată ce ţi-ai asumat-o...”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mihai tudose