x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tudose: PNL sacrifică un sfert din angajații români. Halal liberal, halal național

Tudose: PNL sacrifică un sfert din angajații români. Halal liberal, halal național

04 Iun 2021   •   12:53
Tudose: PNL sacrifică un sfert din angajații români. Halal liberal, halal național
Sursa foto: Lucian Alecu

Mihai Tudose acuză PNL că sacrifică un sfert din angajații români și îi critică pe europarlamentarii PNL și UDMR pentru că se opun salariilor minime adecvate la nivel european: „Transformați România în republica bananieră demnă să pună pe tava investitorilor străini forță de muncă ieftină”.

 

„PNL sacrifică un sfert din angajații români E aberantă înverșunarea PNL (cu sprijinul UDMR) împotriva salariilor minime adecvate la nivel european. De fapt, chiar cu acest termen din titlul directivei propuse de Comisia Europeană se răfuiesc europarlamentarii celor două partidulețe. Amendamentele depuse de ei urmăresc aruncarea în aer a proiectului stabilirii salariului minim în țările UE la 60% din salariul median brut. Îi mai deranjează că gradul de adecvare propus de Comisia Europeană ar trebui să aibă la bază criterii naționale clare, între care puterea de cumpărare. Un salariu minim identic în UE e imposibil, dar standarde sociale minime comune sunt necesare pentru a stopa sărăcia și inegalitățile. Și, în cazul României, pentru a le asigura un trai decent românilor, la ei acasă”, scrie pe Facebook Mihai Tudose.

Eurodeputatul PSD întreabă ce îi „mână pe peneliști în lupta împotriva României care muncește”.

„E vorba de ordinul primit de la Popularii Europeni, ce sunt atașați modelului germanic al contractelor colective de muncă, nu celui al salariului minim pe economie. Și mai e justificarea absurdă că majorarea salariului minim al celor circa 1,6 milioane de români care se zbat la limita subzistenței ar afecta competitivitatea economiei românești. Dacă vreți să rămâneți în logica de lohn, dați-i înainte cu demolarea brumei de stat social pe care PSD a reușit să o construiască! Transformați România în republica bananieră demnă să pună pe tava investitorilor străini forță de muncă ieftină și resurse naturale neprelucrate! Sponsorii PNL să prospere, chiar de-ar fi să îngroape Cîțu ce a mai rămas din țară! – asta-i direcția în care ne afundă guvernanții dedicați noii devize liberale: ”Pe noi înșine (să ne rezolvăm)”. Halal Liberal! Voi reveni pe acest subiect sensibil și atât de important, în condițiile în care suntem țara din UE cu cea mai mare pondere a angajaților plătiți cu salariul minim și avem al treilea cel mai mic salariu minim din UE. Delegația PSD din Parlamentul European se va bate, în negocierile ce urmează, pentru a apăra drepturile românilor care muncesc cinstit, în fața agresiunii specialiștilor în atacuri speculative împotriva propriei monede naționale. Halal Național”, conchide Tudose.

Mediafax

×
Subiecte în articol: mihai tudose