x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Turcan: Guvernarea nu este concurs de frumusețe, nici de orgolii

Turcan: Guvernarea nu este concurs de frumusețe, nici de orgolii

de Redacția Jurnalul    |    29 Aug 2024   •   23:30
Turcan: Guvernarea nu este concurs de frumusețe, nici de orgolii

Guvernarea nu este concurs de frumusețe, nici de orgolii, guvernarea este despre proiecte concrete, profesionalism, spune Raluca Turcan, întrebată dacă această coaliție de guvernare se va rupe.

„PNL a avut un rol fundamental în această guvernare prin măsuri de protejare a mediului de afaceri, de ținere a resurselor bugetare pentu legea pensiilor, inclusive pentru proiectul pe care PNL îl are din 2022, de creștere a plafonului de impozitare a pensiilor. Președintele partidului are prima șansă nu doar de a fi candidatul la președinție dar și de a ajunge președintele României. Guvernarea nu este concurs de frumusețe, nici de orgolii, guvernarea este despre proiecte concrete, profesionalism. PNL, la guvernare, a livrat pentru oameni, în toate domeniile”, afirmă Raluca Turcan.

Ea spune că „un lucru foarte important și care merită subliniat de fiecare dată, situația economică în țară, dacă nu ar fi fost bine gestionată, am fi putut ajunge în situația de a nu mai suporta o serie mare de cheltuieli și efort bugetar pe care îl facem cu reforma pensiilor, inclusiv cu creșterea plafonului de impozitare”.

Potrivit acesteia, „digitalizarea pensiilor a fost lansată în mandat PNL, inclusiv reformei pensiilor, a fost făcută în mandat PNL, iar proiectul de majorare a plafonului de impozitare a pensiilor a fost depus în 2022”.

„Vom spune oamenilor că este un lucru bun care se întâmplă, pentru că oamenii politici responsabili nu stau să își tragă șireturile unul altuia în funcție de paternitatea unui subiect, până la urmă ne interesează rezultatele. Noi spunem apăsat că cel mai corect și respectuos mod, ținând cont că suntem într-o coaliție de guvernare, este să dai vot pe un proiect care are deja susținerea tuturor partidelor”, încheie Turcan.

La momentul transmiterii știrii, liderii liberali s-au întrunit în ședință a Biroulului Politic Naţional, care are pe agendă, printre altele, convocarea Consiliului Naţional, în care va fi validată candidatura preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, la alegerile prezidenţiale.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: turcan coalitie guvernare