x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Turcan: Premierul a minţit când a dat asigurări că nu se va atinge de Pilonul II de pensii

Turcan: Premierul a minţit când a dat asigurări că nu se va atinge de Pilonul II de pensii

08 Sep 2017   •   17:48
Turcan: Premierul a minţit când a dat asigurări că nu se va atinge de Pilonul II de pensii
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Premierul Tudose a minţit Parlamentul şi i-a minţit pe români când a dat asigurări, în plenul Camerei Deputaţilor, că Guvernul nu se va atinge de Pilonul II de pensii, a afirmat vineri prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan. 

Într-o conferinţă de presă susţinută la Sibiu, ea a afirmat că "Guvernul va da o lovitură serioasă acestui fond de pensii". 

"Confirmarea minciunii a venit chiar de la premierul Tudose, care a anunţat că Pilonul II va deveni opţional. Practic, Guvernul va da o lovitură serioasă acestui fond de pensii şi îi va pregăti desfiinţarea ca să pună mâna pe fondurile adunate acolo şi să astupe ceva din deficitul imens de la Pilonul I, deficit la care guvernele controlate de Dragnea au contribuit într-o măsură apreciabilă. Au contribuit pentru că i-au minţit pe români cu promisiuni fără acoperire şi se pregătesc să îi mintă cu alte promisiuni fără acoperire prin noua lege a pensiilor pe care o pregătesc", a declarat Turcan, citată într-un comunicat transmis AGERPRES de PNL. 

În opinia liderului liberal, "cu banii românilor din Pilonul II, Guvernul vrea să îşi acopere nota de plată pentru găurile negre din buget". "Cu banii românilor din Pilonul II Guvernul vrea să îşi asigure, pe mai departe, o guvernare bazată pe minciuni şi iluzii otrăvite. Pe baza posibilităţii de a face ce vrea cu banii acestor români, Guvernul vrea să mintă ţara că va face o rectificare bugetară pozitivă şi că va da o lege a pensiilor de pe urma căreia va curge lapte şi miere", a susţinut Turcan. 

Aceasta a precizat că "a nu te atinge de Pilonul II înseamnă să îl laşi pur şi simplu în pace, să funcţioneze aşa cum a funcţionat până acum şi cum îi prevedea legea şi statutul de funcţionare", nu "să vii cu o măsură care îi schimbă radical statutul, în sensul slăbirii sale, al minimalizării şi, în final, al irelevanţei". 

"Cuvântul opţional în varianta Tudose, Dragnea şi PSD este un paravan, o farsă. Când spui opţional înseamnă că poţi să alegi, cu adevărat şi în cunoştinţă de cauză, între două sau mai multe alternative. Ori, în cazul de faţă, nu va fi vorba deloc de aşa ceva. Va fi opţional stilul Dragnea şi PSD. Pilonul I este şi va rămâne obligatoriu. Românii nu vor putea să aleagă dacă îşi depun sau nu contribuţiile pentru pensii fie la Pilonul I, fie la Pilonul II. Ci vor avea doar posibilitatea să spună dacă mai vor sau nu să le fie direcţionate o parte din contribuţiile pentru pensii la Pilonul II. În practică şi în viaţa reală sunt multe posibilităţi de abuzuri şi de dezinformare din partea Guvernului controlat de Dragnea", a mai spus prim-vicepreşedintele PNL. 

Potrivit Ralucăi Turcan, "urmările vor fi negative pentru fondurile şi viitorul Pilonului II". 

"Premierul Tudose spune că românilor li se va prezenta un tablou al fiecărui Pilon (I şi II) cu randament, valoare a punctului de pensie etc. Cine va face acest tablou obiectiv ca românii să judece în cunoştinţă de cauză? Guvernul şi Mihai Tudose? Domnul Tudose deja s-a antepronunţat când a spus că Pilonul I este mai bun, că statul ar fi un mai bun administrator decât privatul. Şi Guvernul, prin ministrul de Finanţe şi ministrul Muncii, s-a antepronunţat în sens negativ faţă de Pilonul II. (...) Când va fi să îşi exercite opţiunea asupra Pilonului II, foarte mulţi bugetari vor fi obligaţi, pur şi simplu, de şefii lor, care depind direct de PSD, să aleagă Pilonul I. (...) Nu este de ignorat nici posibilitatea ca, odată cu cei care erau deja arondaţi la Pilonul II şi renunţă, să plece şi fondurile care li se adunaseră acolo", a afirmat Raluca Turcan. AGERPRES

×