x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tuță: numărarea voturilor la Sectorul 1 s-a terminat. Mulțumesc pentru onoarea de a fi ales primar

Tuță: numărarea voturilor la Sectorul 1 s-a terminat. Mulțumesc pentru onoarea de a fi ales primar

de Redacția Jurnalul    |    13 Iun 2024   •   12:41
Tuță: numărarea voturilor la Sectorul 1 s-a terminat. Mulțumesc pentru onoarea de a fi ales primar
Sursa foto: FB George Tuță

George Tuță spune că s-a încheiat procesul electoral la Sectorul 1, după 80 de ore, și că rezultatele sunt cele anunțate de PNL încă de luni dimineața, după numărătoarea paralelă: s-a votat „pentru schimbare”.

„Am încheiat un proces electoral intens, care s-a derulat sub semnul corectitudinii și al atenției pentru integritatea rezultatelor. După aproape 80 de ore de la închiderea urnelor, avem confirmate rezultatele anunțate de noi încă de luni dimineață, după numărătoarea paralelă: cetățenii sectorului au votat pentru schimbare!”, scrie joio, pe pagina sa de Facebook, George Tuță.

Acesta le-a mulțumit zecilor de reprezentanți și observatori, celor care au numărat, predat, apărat sacii cu voturi și care s-au asigurat că voturile sunt respectate, care nu au dormit și au fost ținuți în caniculă și umiliți de o organizare defectuoasă a procesului electoral.

„Le mulțumesc votanților mei pentru încrederea acordată, încă o dată le spun că nu voi dezamăgi așteptările investite în mine. Vreau să mulțumesc și votanților care au avut altă opțiune. Ei au contribuit prin votul lor la consolidarea unui climat democratic normal în orice comunitate. Vreau să le transmit că voi fi un primar al tuturor, un primar care va pune accent pe comunitate, indiferent de opțiunile politice individuale”, spune Tuță.

El a transmis un mesaj și pentru contracandidați, dar și pentru cei care au fost alături de el în campanie.

„Vreau să mulțumesc echipei mele de campanie, celei de la PNL și celei de la PSD. Am dovedit împreună că viziunile ideologice diferite nu se anulează, ci se completează atunci când ești unit de crezul comun al unui sector care trebuie să se dezvolte. Vreau să îi felicit pe toți contracandidații mei pentru parcursul din campanie. M-au îndemnat permanent să fiu mai bun, mai la obiect. Începând din acest moment, am ieșit din logica de campanie și începem să lucrăm pentru cetățenii Sectorului 1 (...) În această idee, transmit primarului în funcție solicitarea oficială de a demara procesul de preluare a mandatului, lucru care, după cum știți, din motive de calendar, se va întâmpla în toamnă. Voi solicita crearea unei echipe de tranziție, formată din persoane din primărie și din specialiști din echipa mea, care să asigure preluarea din mers a dosarelor principale, a calendarelor prevăzute, a cheltuielilor angajate, a proiectelor care se finalizează, cu accent pe legalitate și eficiență”, a mai spus Tuță.

El se așteaptă ca lucrurile să se deruleze în baza unei bune înțelegeri, care ține cont numai de interesele locuitorilor din Sectorul 1.

„Echipa de tranziție trebuie să aibă acces la documente fără îngrădiri și să lucreze într-un climat de profesionalism și sinceritate, pentru că viața nici nu se termină cu Clotilde Armand, nici nu începe cu George Tuță. O să solicit și întâlniri în persoană cu primarul în funcție pentru a ne pune de acord asupra aspectelor tehnice și asupra celor mai bune practici în ceea ce privește schimbarea de administrație. (...) Mulțumesc pentru onoarea de a fi ales primar al Sectorului 1. Hai să facem treabă!”, mai spune Tuță.

Mesajul lui George Tuță a venit în timp ce Clotilde Armand susținea declarații de presă, susținută de primarul Timișoarei, Dominic Fritz. Armand spune că alegerile au fost fraudate și cere, în continuare, renumărarea voturilor.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: tuta armand vot